FélpercesA vásárhelyi szakképzők is ott lesznek

2018. október 17., szerda
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek

Holnap nyílik és szombatig tart nyitva az idén 19 esztendős Találd ki magad! - Pályaválasztási kiállítás és vásár.

 

 

 

 

 


Szegeden az IH Rendezvényközpont október 18-19-én lesz a Találd ki magad!, egy nappal később október 20-án a Szent-Györgyi Albert Agórában Családi Pályaválasztási Napot tartanak.

 

A Pályaválasztási kiállítás és vásár ezúttal három témakörre fókuszál: az önismeretre, a választható szakmák bemutatására és a térség munkaerőpiaci helyzetére. A program hagyományosan a megfelelő szakma vagy hivatás megtalálására készíti fel a fiatalokat, a témára hangolódás már a kiállítás és vásár előtt egy hónappal megkezdődött, az üzemlátogatásokkal. 

 

A rendezvény első két napján az IH Rendezvényközpontban több mint ötven kiállító várja a pályaválasztás előtt álló diákokat – középiskolák, képzőintézmények, munkáltatók. A szombati családi napon már a szülőket is bevonják az információgyűjtésbe, hogy minél megfontoltabb döntés születhessen arról: mi legyen a gyerek? Eddig összesen 54 kiállító jelentkezett, a 48 középfokú intézmény mellett, a megyében működő 6 nagyobb munkáltató is megjelenik, a megyei képzésben elérhető összes szakmával megismerkedhetnek az érdeklődők a három napos programon.

A pályaválasztást elősegítő szegedi rendezvényen hagyományosan a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó 3 vásárhelyi intézmény, valamint a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola is részt vesz

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület...

Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli...
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is

Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is

Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.