SportA vásárhelyi Halász Vivien kiemelkedő sikere

2017. szeptember 10., vasárnap
 
A vásárhelyi Halász Vivien kiemelkedő sikere

Tavaly Debrecen, idén Kisbér adott otthont szeptember 9-én a 2017. évi Junior, Ifi és Masters RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak.

 

 

 

A képen bal oldalt Halász Viven

 

 


A Zsivóczky Gyula Városi Sportcsarnokban rendezett bajnokságon a hódmezővásárhelyi Herkules SE-t ezúttal ifjúsági kategóriában, -63 kilogrammban Halász Vivien képviselte.

 

A mindössze 15 éves lány az 50 kilogrammot teljesítve az előkelő második helyen végzett. Meglepetésre az abszolút 3. helyet is sikerült megszereznie. Így egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.

A versenyt különösen az tette izgalmassá, hogy csak a testsúlyszorzó döntött az első és második hely között.

 

Halász Vivien a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a tegnapi magyar bajnoki ezüst-, és bronzérme mellett büszke a tavalyi Tiszaújvárosban rendezett bajnokságon erőemelésben és felnyomásban szerzett 1. helyezéseire is.

„Azért szeretem, mert mindig van hova fejlődni és sikerélménnyel jövök haza egy jól sikerült verseny vagy edzés után” – foglalta össze röviden, mi vonzza ehhez a különleges sportághoz.

 

Mára egyre népszerűbb a fekvenyomás, egyre többen ismerik a sportágat, amelynek lényege, hogy a hanyatt fekvő személy a kezében tartott súlyt a mellkasáig leengedi, majd onnan felfelé kinyomja. A felsőtest, főleg a mellizom fejlesztésének egyik legfontosabb gyakorlata. Több sportágban a sportolók a felkészülésük során erőnövelés céljából alkalmazzák. A fekvenyomás az erőemelés sport egyik fogása.

Fekvenyomó bajnokságokat is rendeznek, melyben a cél a gyakorlat minél nagyobb súllyal való egyszeri végrehajtása.

 

Ebben a sportágban több dobogós helyezést mondhat magáénak a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar parkjában, a jól felszerelt edzőteremben működő Herkules SE. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az országban elsőként Vásárhelyen

Az országban elsőként Vásárhelyen

A városházán, a volt okmányiroda helyén nyílt ügyintéző központot évente 60 ezer...
Nyárvégi leltár

Nyárvégi leltár

Évek óta az atlétika utánpótlás élvonalában van a vásárhelyi Hódiák SE.,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.