SportA vásárhelyi Halász Vivien kiemelkedő sikere

2017. szeptember 10., vasárnap
 
A vásárhelyi Halász Vivien kiemelkedő sikere

Tavaly Debrecen, idén Kisbér adott otthont szeptember 9-én a 2017. évi Junior, Ifi és Masters RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak.

 

 

 

A képen bal oldalt Halász Viven

 

 


A Zsivóczky Gyula Városi Sportcsarnokban rendezett bajnokságon a hódmezővásárhelyi Herkules SE-t ezúttal ifjúsági kategóriában, -63 kilogrammban Halász Vivien képviselte.

 

A mindössze 15 éves lány az 50 kilogrammot teljesítve az előkelő második helyen végzett. Meglepetésre az abszolút 3. helyet is sikerült megszereznie. Így egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.

A versenyt különösen az tette izgalmassá, hogy csak a testsúlyszorzó döntött az első és második hely között.

 

Halász Vivien a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a tegnapi magyar bajnoki ezüst-, és bronzérme mellett büszke a tavalyi Tiszaújvárosban rendezett bajnokságon erőemelésben és felnyomásban szerzett 1. helyezéseire is.

„Azért szeretem, mert mindig van hova fejlődni és sikerélménnyel jövök haza egy jól sikerült verseny vagy edzés után” – foglalta össze röviden, mi vonzza ehhez a különleges sportághoz.

 

Mára egyre népszerűbb a fekvenyomás, egyre többen ismerik a sportágat, amelynek lényege, hogy a hanyatt fekvő személy a kezében tartott súlyt a mellkasáig leengedi, majd onnan felfelé kinyomja. A felsőtest, főleg a mellizom fejlesztésének egyik legfontosabb gyakorlata. Több sportágban a sportolók a felkészülésük során erőnövelés céljából alkalmazzák. A fekvenyomás az erőemelés sport egyik fogása.

Fekvenyomó bajnokságokat is rendeznek, melyben a cél a gyakorlat minél nagyobb súllyal való egyszeri végrehajtása.

 

Ebben a sportágban több dobogós helyezést mondhat magáénak a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar parkjában, a jól felszerelt edzőteremben működő Herkules SE. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az országban elsőként Vásárhelyen

Az országban elsőként Vásárhelyen

A városházán, a volt okmányiroda helyén nyílt ügyintéző központot évente 60 ezer...
Nyárvégi leltár

Nyárvégi leltár

Évek óta az atlétika utánpótlás élvonalában van a vásárhelyi Hódiák SE.,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.