SportA vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

2019. szeptember 29., vasárnap
 
A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

Véget ért a 2019-es Spartathlon, a verseny, ami biztosan bekerül majd az ultrafutás történelemkönyvébe. A magyar futók 2019-ben mindent vittek, nekik köszönhetően kétszer is felcsendül a magyar himnusz a spártai díjátadó ünnepségen.

 

 

 

 

 


1991 után újra magyar győztest avattak a férfiaknál, akkor Bogár János, most fantasztikus futás után Bódis Tamás érintette meg először a spártai főtéren Leonidász szobrát. Csécsei Zoltán nem sokkal később, másodikként futott be a célba, ötödikként pedig Simonyi Balázs érkezett meg.
Maráz Zsuzsanna elképesztő elszántsággal futott, és győzött ismét a nők között, egyúttal az abszolút 8. hely is az övé lett.

Borbás Tibor, Toldi Péter, Gyöngyösi János Tibor, Taksonyi Szilárd, Kisháziné Zombory Erika, Gálik Ervin, Veress Béla, Csákány Krisztina, Korányi Balázs és Zahorán János is elmondhatják magukról, hogy leküzdötték a 246 kilométeres távot, a görög hőséget és a hűvös éjszakát, és a saját lábukon jutottak el Athénból Spártába.

14 célba érkező, 12 kiszálló – ez a magyarok idei mérlege.

A célba értek egyike a vásárhelyi Kisháziné Zombory Erika, aki már másodszor teljesítette a Spartathlon Ultramaraton futóversenyt.

 

A szeptember 27-28-án rendezett Athén és Spárta közötti 246 km-es távot, a Spartathlon hivatalos görög oldalán található eredmények szerint 36 óra 58 perc 2 másodperces eredménnyel futotta le, amivel az összes induló között a középmezőnyben végzett.

 

Kisháziné Zombory Erika a 2017-es esztendő után idén is teljesítette a 246 kilométeres távot, ami a vásárhelyi sporttörténet kimagasló sportteljesítménye.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A megállóba Volánbusz érkezik a DAKK helyett

A megállóba Volánbusz érkezik a DAKK helyett

Október 1-től országszerte az állami Volánbusz Zrt. végzi a helyközi autóbuszos közösségi...
 

És ezt már olvasta?

Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.