SportA test és a lélek jótéteményese

2019. február 18., hétfő
 
A test és a lélek jótéteményese

Harmadik szülinapját ünnepli az „Ezt Válaszd!” vasárnapi ingyenes edzés. A program a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség támogatásával és közreműködésével jött létre.

 

 

 

 

 

 


A mai alkalom több okból is különleges. Bagi Mátyás ugyanis az évfordulót egy jótékonysági gyűjtéssel kötötte össze, ami Gojdár Tamás felépülését segíti. Így a mozgás ma több értelemben is a test és lélek jótéteményese.

 

A program népszerűségét a törölközőnyi helyen toporgó lelkes, sportolni vágyó embertömeg mutatja. A vizes palack és a törölköző mindenhol gondosan kikészítve. Szükség lesz rá...Mint mindig, ma is vannak gyerekek, serdülők, felnőttek, sőt az idősebb korosztály is büszkén „száll ringbe”.

Ide tehát hétről-hétre kortól és nemtől függetlenül, a legkülönbözőbb edzettségi szintű amatőrök és sportolók jönnek. Vannak itt anyukák, akik a két pelenkázás közé sebtiben beiktatott szabadságért mozognak és vannak, akik a hétköznapok alatt felgyűlő munkahelyi stresszt és fáradtságot izzadják ki cseppenként, tabatáról – tabatára.

 

Az este érdekessége, hogy stílszerűen háromféle edzésforma közül választhatunk. Bagi Mátyás szokásos programját Bese Kata „vasparipái” - spinning edzése és Bagi Fanni crosfit edzése egészíti ki. Mindez egymással párhuzamosan, mégis bizonyos pontokon egyedülálló módon, mint egy modern kánon mozgásszólamai összefonódva zajlik.

 

Az esemény különlegességétől függetlenül három dolog változatlan; a holtpont, azon átlendülve a „megcsináltam” érzése és az ugyancsak stílszerűen három napig tartó izomláz.

 

 

Végül ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik. És ez még nem minden, hiszen ismerjük a mondást: „Ép testben ép lélek”.

Köszönjük Bagi Mátyás!

 

 
 
Kis Krisztina
 

Olvassa el ezt is!

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves...
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
 

És ezt már olvasta?

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.