SportA test és a lélek jótéteményese

2019. február 18., hétfő
 
A test és a lélek jótéteményese

Harmadik szülinapját ünnepli az „Ezt Válaszd!” vasárnapi ingyenes edzés. A program a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség támogatásával és közreműködésével jött létre.

 

 

 

 

 

 


A mai alkalom több okból is különleges. Bagi Mátyás ugyanis az évfordulót egy jótékonysági gyűjtéssel kötötte össze, ami Gojdár Tamás felépülését segíti. Így a mozgás ma több értelemben is a test és lélek jótéteményese.

 

A program népszerűségét a törölközőnyi helyen toporgó lelkes, sportolni vágyó embertömeg mutatja. A vizes palack és a törölköző mindenhol gondosan kikészítve. Szükség lesz rá...Mint mindig, ma is vannak gyerekek, serdülők, felnőttek, sőt az idősebb korosztály is büszkén „száll ringbe”.

Ide tehát hétről-hétre kortól és nemtől függetlenül, a legkülönbözőbb edzettségi szintű amatőrök és sportolók jönnek. Vannak itt anyukák, akik a két pelenkázás közé sebtiben beiktatott szabadságért mozognak és vannak, akik a hétköznapok alatt felgyűlő munkahelyi stresszt és fáradtságot izzadják ki cseppenként, tabatáról – tabatára.

 

Az este érdekessége, hogy stílszerűen háromféle edzésforma közül választhatunk. Bagi Mátyás szokásos programját Bese Kata „vasparipái” - spinning edzése és Bagi Fanni crosfit edzése egészíti ki. Mindez egymással párhuzamosan, mégis bizonyos pontokon egyedülálló módon, mint egy modern kánon mozgásszólamai összefonódva zajlik.

 

Az esemény különlegességétől függetlenül három dolog változatlan; a holtpont, azon átlendülve a „megcsináltam” érzése és az ugyancsak stílszerűen három napig tartó izomláz.

 

 

Végül ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik. És ez még nem minden, hiszen ismerjük a mondást: „Ép testben ép lélek”.

Köszönjük Bagi Mátyás!

 

 
 
Kis Krisztina
 

Olvassa el ezt is!

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák

Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves...
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.