BulvárA táska is legyen egyéni

2017. szeptember 13., szerda
 
A táska is legyen egyéni

A foltvarrás, avagy patchwork a textíliával hobbiszinten foglalkozók egyik legkreatívabb, leglátványosabb ága.

 

 

 

 

 

 

 

Egykoron a kisebb közösségekben a hosszú téli estéken ezzel a kézimunkázással múlatták idejüket. Különböző mintákat és elnevezéseket találtak ki, amelyeket tovább adtak más tájak asszonyainak is. Így alakultak ki a klasszikus blokk elnevezések. Napjainkra a technika magas szintű fejlődése a foltvarrás területén jelentős változásokat hozott. A varrógépek fejlesztése, elterjedése meggyorsította a varrási folyamatot. A gépesítés azonban nem feledteti, hogy a kézi varrással elkészített művek nagyobb értékűek.

 

 

A takarók, terítők, edényfogó kesztyűk és még számtalan funkcionális avagy dísztárgy készítési lehetősége mellett egy igazi divatáttörést jelentett a patchwork táskák térhódítása. Az ok egyszerű: nem konfekció, tehát „nem köszön vissza” más kezében egy ugyanolyan, továbbá a nők a saját egyéniségükhöz, temperamentumukhoz, a célnak leginkább megfelelő formát, színeket, anyagot használhatják fel.

 

Ezt a vásárhelyiek is megtapasztalhatják szeptember 16-án, amikor ismét nyílt varrónapot tart a Tulipán Foltmozaik Klub.

A BFMK II. emeletén szombaton 14-18 óráig bárki mehet ellesni a technikát, tanácsokat kapni, na és nem utolsó sorban rögtön lesz lehetőség készíteni is egy csinos táskát.

 

Joó Sára, a klub vezetője elmondta, ezúttal használt farmerok felhasználásával varrnak patchwork táskát. Érdemes hát otthon anyagot keresgélni, és a varrókedv mellé kell fehér vászon, zippzár is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.