BulvárA táska is legyen egyéni

2017. szeptember 13., szerda
 
A táska is legyen egyéni

A foltvarrás, avagy patchwork a textíliával hobbiszinten foglalkozók egyik legkreatívabb, leglátványosabb ága.

 

 

 

 

 

 

 

Egykoron a kisebb közösségekben a hosszú téli estéken ezzel a kézimunkázással múlatták idejüket. Különböző mintákat és elnevezéseket találtak ki, amelyeket tovább adtak más tájak asszonyainak is. Így alakultak ki a klasszikus blokk elnevezések. Napjainkra a technika magas szintű fejlődése a foltvarrás területén jelentős változásokat hozott. A varrógépek fejlesztése, elterjedése meggyorsította a varrási folyamatot. A gépesítés azonban nem feledteti, hogy a kézi varrással elkészített művek nagyobb értékűek.

 

 

A takarók, terítők, edényfogó kesztyűk és még számtalan funkcionális avagy dísztárgy készítési lehetősége mellett egy igazi divatáttörést jelentett a patchwork táskák térhódítása. Az ok egyszerű: nem konfekció, tehát „nem köszön vissza” más kezében egy ugyanolyan, továbbá a nők a saját egyéniségükhöz, temperamentumukhoz, a célnak leginkább megfelelő formát, színeket, anyagot használhatják fel.

 

Ezt a vásárhelyiek is megtapasztalhatják szeptember 16-án, amikor ismét nyílt varrónapot tart a Tulipán Foltmozaik Klub.

A BFMK II. emeletén szombaton 14-18 óráig bárki mehet ellesni a technikát, tanácsokat kapni, na és nem utolsó sorban rögtön lesz lehetőség készíteni is egy csinos táskát.

 

Joó Sára, a klub vezetője elmondta, ezúttal használt farmerok felhasználásával varrnak patchwork táskát. Érdemes hát otthon anyagot keresgélni, és a varrókedv mellé kell fehér vászon, zippzár is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.