BulvárA táska is legyen egyéni

2017. szeptember 13., szerda
 
A táska is legyen egyéni

A foltvarrás, avagy patchwork a textíliával hobbiszinten foglalkozók egyik legkreatívabb, leglátványosabb ága.

 

 

 

 

 

 

 

Egykoron a kisebb közösségekben a hosszú téli estéken ezzel a kézimunkázással múlatták idejüket. Különböző mintákat és elnevezéseket találtak ki, amelyeket tovább adtak más tájak asszonyainak is. Így alakultak ki a klasszikus blokk elnevezések. Napjainkra a technika magas szintű fejlődése a foltvarrás területén jelentős változásokat hozott. A varrógépek fejlesztése, elterjedése meggyorsította a varrási folyamatot. A gépesítés azonban nem feledteti, hogy a kézi varrással elkészített művek nagyobb értékűek.

 

 

A takarók, terítők, edényfogó kesztyűk és még számtalan funkcionális avagy dísztárgy készítési lehetősége mellett egy igazi divatáttörést jelentett a patchwork táskák térhódítása. Az ok egyszerű: nem konfekció, tehát „nem köszön vissza” más kezében egy ugyanolyan, továbbá a nők a saját egyéniségükhöz, temperamentumukhoz, a célnak leginkább megfelelő formát, színeket, anyagot használhatják fel.

 

Ezt a vásárhelyiek is megtapasztalhatják szeptember 16-án, amikor ismét nyílt varrónapot tart a Tulipán Foltmozaik Klub.

A BFMK II. emeletén szombaton 14-18 óráig bárki mehet ellesni a technikát, tanácsokat kapni, na és nem utolsó sorban rögtön lesz lehetőség készíteni is egy csinos táskát.

 

Joó Sára, a klub vezetője elmondta, ezúttal használt farmerok felhasználásával varrnak patchwork táskát. Érdemes hát otthon anyagot keresgélni, és a varrókedv mellé kell fehér vászon, zippzár is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.