BulvárA táska is legyen egyéni

2017. szeptember 13., szerda
 
A táska is legyen egyéni

A foltvarrás, avagy patchwork a textíliával hobbiszinten foglalkozók egyik legkreatívabb, leglátványosabb ága.

 

 

 

 

 

 

 

Egykoron a kisebb közösségekben a hosszú téli estéken ezzel a kézimunkázással múlatták idejüket. Különböző mintákat és elnevezéseket találtak ki, amelyeket tovább adtak más tájak asszonyainak is. Így alakultak ki a klasszikus blokk elnevezések. Napjainkra a technika magas szintű fejlődése a foltvarrás területén jelentős változásokat hozott. A varrógépek fejlesztése, elterjedése meggyorsította a varrási folyamatot. A gépesítés azonban nem feledteti, hogy a kézi varrással elkészített művek nagyobb értékűek.

 

 

A takarók, terítők, edényfogó kesztyűk és még számtalan funkcionális avagy dísztárgy készítési lehetősége mellett egy igazi divatáttörést jelentett a patchwork táskák térhódítása. Az ok egyszerű: nem konfekció, tehát „nem köszön vissza” más kezében egy ugyanolyan, továbbá a nők a saját egyéniségükhöz, temperamentumukhoz, a célnak leginkább megfelelő formát, színeket, anyagot használhatják fel.

 

Ezt a vásárhelyiek is megtapasztalhatják szeptember 16-án, amikor ismét nyílt varrónapot tart a Tulipán Foltmozaik Klub.

A BFMK II. emeletén szombaton 14-18 óráig bárki mehet ellesni a technikát, tanácsokat kapni, na és nem utolsó sorban rögtön lesz lehetőség készíteni is egy csinos táskát.

 

Joó Sára, a klub vezetője elmondta, ezúttal használt farmerok felhasználásával varrnak patchwork táskát. Érdemes hát otthon anyagot keresgélni, és a varrókedv mellé kell fehér vászon, zippzár is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Algyő az egész országnak üzent

Algyő az egész országnak üzent

A fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Profitmilliárdok jó hátszél segítségével
Profitmilliárdok jó hátszél segítségével Egy hódmezővásárhelyi cég érte el a megyében a legnagyobb árbevételt. Ez talán csak a gazdasági életben járatosaknak nem meglepő.
 
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél

Nagyszabású erdősítés kezdődött a Mártélyi Holtág területén és környékén. Több tízezer facsemete ültetését kezdték meg a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói.

 
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak.
 
A szent pirítós készítő
A szent pirítós készítő Ütős ajándék az idei karácsonyfa alá. Kétszeresen is hasznos ajándék, mert amikor a Jézus képpel kiugrik a pirítós, rögtön meg lehet neki köszönni a napi betevőt, a forgalmazó cég reklámja szerint.
 
Ismét akcióban a Klímanócskák
Ismét akcióban a Klímanócskák Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke. Képekkel!
 
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyáját kereste fel. Képekkel! 

 

 
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti Kormányhivatal épületébe költözik a Földhivatali és a Foglalkoztatási Osztály.