SportA tabella éllovasa érkezik Vásárhelyre

2017. október 26., csütörtök
 
A tabella éllovasa érkezik Vásárhelyre

Az NBI B csoportos bajnokság listavezetője érkezik szombaton 18:30-kor a Hódtói Sportcsarnokba. A Vásárhelyi Kosársuli OSE Lions meccs azonban más szempontból is érdekes lesz, hiszen az oroszlányiak másodedzője az a Mócsai Milán, aki tavaly még Hódmezővásárhelyen ért el utánpótlás sikereket.

 

 

 

 

 

A rangadó előtt a Komárom-Esztergom megyeiekhez nyáron „igazolt” szakembert kérdeztük.

 

- Hosszú évek eredményes sportolói és még eredményesebb edzői munkáját követően távoztál a nyáron Vásárhelyről. U14-es csapatoddal országos ezüstérmet szereztetek a legutóbbi idényben. Most azonban egy nagy kihívás elé nézve, már a felnőtt csapat másodedzőjeként is érkezel az Oroszlánnyal a Hódtói Sportcsarnokba. Hogy ízlik a „pite”? Milyen az új feladat?

- Egészen más, mint az utánpótlás. Az elején szinte csak emésztettem az új feladatokat és az új modern védekezési lehetőségeket. Idő kellett, amíg bele tudtam szokni, hogy ez nem utánpótlás tempó, és sokkal előrébb kell látni és gondolkodni. Furcsa érzés, hogy olyan jatékosoknak kell tanácsot adnom, edzést vezényelnem, akik majdnem velem egykorúak es egy éve még egymás ellen játszottunk.

 

- Bár már elhagytad a várost, de ha jól gondolom az U14-es sikercsapatod játékosait nem tudtad elengedni, sőt egy fővárosi meccsükön ott is voltál. Milyen érzés volt kívülről látni őket?

- A legfurcsább dolog, amit valaha eletemben átélhettem. Az összes játékoshoz - akivel foglalkoztam vásárhelyi edzői pályafutásom alatt, valamilyen kötődés fűz. Azokhoz meg pláne, akik mellettem kezdtek kosarazni. Nagyon hosszú úton mentünk keresztül a 2003-as csapattal, ami elég volt ahhoz, hogy életem végéig szívembe zárjam őket. Ha őszinte akarok lenni, akkor nélkülük nem jöhettek volna össze a sikerek (bajnoki címek és bajnoki ezüst – a szerk.). Bízom benne, hogy fordítva ők is hasonlóan gondolnak rám. Nehéz volt végignézni szurkolva, de nem belekiabálva a meccsüket. Egyébként megígértem nekik, hogy amikor csak időm engedi, ott leszek a mérkőzéseiken.

 

- Sokan meglepődtek a váltáson, és fel is tették a kérdést, hogy miért szerződtél más egyesülethez?

- Több összetevője volt a váltásnak. Sokszor kérdezték tőlem, hogy akarok-e felnőtt gárda edzője lenni, vagy csak az utánpótlás érdekel? Nem tudtam rá válaszolni, mert még nem próbáltam ki magam a másik oldalon… Ahogy a játékosoknál, úgy az edzőknél is kell a változatosság. Az OSE Lions elnöke, Beck Ferenc egy olyan lehetőséggel keresett meg, ahol másfajta kosárlabda stílus által tanulhatok felnőtt kosárlabdát, emellett az új szakmai igazgatótól, Fodor Petertől is sok segítséget kapok az utánpótlás neveléshez. A mai napig minden edzésen tanulok valami újat, amiből új impulzust kapok és szélesíthetem a rálátásomat a kosárlabdára. Kellett a változás, hogy ne rekedjek meg egy szinten, hogy tovább tudjak fejlődni más környezetben és más elméletek alapján. Úgy érzem, hogy jó döntést hoztam a nyáron. Remélem, hogy a tudásom segítségével az oroszlányi játékosok is küzdhetnek majd a főtábláért egyszer. Ennek ellenére Vásárhely örökre a szívem becses része marad, úgy érzem, hogy köszönettel tartozunk egymásnak.

 

- Felesleges lenne a kérdés, hogy követed-e a Kosársuli szereplését, hiszen másodedzőként ez kötelességed. Milyennek látod az idei felnőtt együttesünket, és hogyan készültök ellenük?

- Követem és felvételről meg is nézem a mérkőzéseket. Az első három vereség meglepetés volt számomra. A sorsolást nézve úgy gondoltam, hogy jó edzőmérkőzések lesznek Vas Petiék számára. A mérkőzést nézve szeretnénk minél kevesebb kapott ponttal befejezni az összecsapást.

 

- Hogy érzed magad a bőrödben most, hogy a hétvégén a vendégpadra kell leülnöd?

- Izgatottan várom a mérkőzést. Furcsa lesz, hogy most azért kell szurkolnom, hogy Szabó Peti kihagyja a dobást, a vendégcsapat pedig bedobja. Az biztos, hogy az edzői habitusom az a vendégpadon is ugyanolyan lesz, mint a hazain.

 

- Mit kell letennie az asztalra annak a csapatnak, amelyik szombaton nyerni akar?

- Többet kell dobnia a másik csapatnál. Komolyra fordítva a szót, a játékosainknak hamar meg kell szokniuk a kemény palánkszerkezetet és jól kell kezdeniük a derbit. A Kosársulinak pedig meg kell találnia az ellenszert a jó dobóink és a remek centereink ellen.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vágy motoron érkezett

A vágy motoron érkezett

Meztelen motoros rémisztgette hetekig a hódmezővásárhelyi nőket, volt hogy a nadrágját bokáig letolta,...
Vásárhelyen kezdődött a katonanő sportkarrierje

Vásárhelyen kezdődött a katonanő...

Buttás Viktória főtörzsőrmester kiváló sporteredményeinek köszönhetően elismerést vehetett át...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott
Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott Juhász Tünde a sikeres alkalmassági vizsgálat után idén augusztus 20-án, Ópusztaszeren írta alá erről szóló szerződését. 
 
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák  A némethlászlós diákok, négy külföldi iskolával közösen egy nemzeteközi projekt részeként a migránsokkal történő bánásmódot is tanulmányozzák.
 
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint vezetékes és mobiltelefon szolgáltatásai.
 
Vásárlás interneten biztonsággal
Vásárlás interneten biztonsággal A fekete péntek – és a közelgő karácsonyi ünnepek – alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. Néhány jótanács mire ügyeljünk rendeléskor.
 
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás?
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás? Vádemelés. Mindszenti, mártélyi szülők figyelmeztették egymást, hogy fiatal fiúknak munkalehetőséget kínáló férfi nem igazán azt szeretné, amit hirdet.
 
Eszméletlen volt a megtalált néni
Eszméletlen volt a megtalált néni Hódmezővásárhelyen a Zrínyi utcában egy idős nénihez érkezett a gondozója, aki azonban nem tudott bejutni a házba. A tűzoltók riasztották a menősöket.
 
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez A barátságtalan téli korai éjszakában sokan igyekeznek hazamenni. Ezekhez a bensőséges estékhez érdemes csemegézni a szebbnél szebb neglizsék között.