SportA nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

2019. február 25., hétfő
 
A nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

Kalandos túrán van túl a Boxing Gym Vásárhely küldöttsége. Négy fős magyar különítmény utazott múlt héten Moldáviába, a 21.Luscevschkii Memorial Nemzetközi ökölvívó tornára.

 

 

 

 

 

 

 

Az ukrán, a litván, a moldáv, az olasz, a fehérorosz és a román válogatottak tagjai mellett hazánkat két bokszoló, a vásárhelyi Kovács Pál és a korábban szegedi Oroyowe Isaac (Ziki) képviselte, két Boxing Gym-es szakvezető, Tóth Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető kíséretében.

 

A torna úgy tűnt, nem indul jól, mivel Ziki ugyan fölényesen győzött a litván egyetemi és vb, valamint ifi olimpiai ezüstérmessel, Balsis Vitalassal szemben, Kovács Pál azonban egy elég vitatott meccsen 3:2-es pontozással alulmaradt a Balsis Vitalassal vívott csatában.

A verseny főellenőre és a moldáv szövetség főtitkára azonban a meccset látva felülbírálta az eredményt, így Kovács Pál és Oroyowe Isaac is döntőt bokszolhatott. Ziki ezüstéremmel zárt, míg Kovács Pál megnyerte súlycsoportját, valamint egyben a torna legjobb ökölvívójának is megválasztották.

 

Tóth Zsolt a külföldi szereplést értékelve elmondta, tovább erősödtek a magyar (vásárhelyi) – nemzetközi ökölvívó kapcsolatok, a fehérorosz küldöttséggel valamint az olasz gárdával köttettet most barátság, így a csapat Rómába is meghívást kapott, közös edzőtáborozásra. Emellett a moldáv házigazdák is meghívásukról biztosították a magyar csapatot az összes ezt követő versenyre is.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Városi sportdíjak 2018.

Városi sportdíjak 2018.

A városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket...
Támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

Támogatókat várnak a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete olyan támogatókat vár, akik akár...

 

És ezt már olvasta?

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.