SportA negyedik negyedben dőlt el a meccs

2017. november 25., szombat
 
A negyedik negyedben dőlt el a meccs

Három negyedig bírta a Nyíregyháza elleni derbit a Vásárhelyi Kosársuli. Az agresszív és gyors játékkal operáló vendégeknél Stojanovic és Czura vitte a prímet, amit a régi önmagát idéző Vas eredményessége nem tudott ellensúlyozni. 

 

 

 

Igazi kosáreső hullott az első 5 percben, szinte csak triplákkal operáltak a gárdák: az egyik oldalon Vas, a másikon Stojanovic tüzelt precízen. (17-15) Ezután mindkét oldalon megtört a lendület, ennek a sok fault lehetett az oka, amiből a hazaiak nyolcat gyűjtöttek, mialatt a vendégek csak hármat(?). Ennek ellenére nem nőtt a távolság, így a kisszünetben 24-26 állt a táblán.

 

„A kutyafáját!” – szisszent fel a közönség, amikor többszöri kísérlet után sem sikerült egyenlítenie a riválisai nyakában lihegő Kosársulinak. Sőt miután Szabó kezéből kicsúszott a labda Czura villámgyorsan egy trojkával büntetett a túloldalon, amivel 7 pontra mentek el a nyírségiek, később már 12 volt az előnyük, ebben az ekkor már 24 pontot gyűjtő Stojanovic-nak alaposan benne volt a keze. Ezután egy igencsak káoszos időszak jött, melynek végén 5-re jött vissza a Csongrád megyei alakulat.

 

Igen harapós csapat a Blue Sharks, erre a folytatásban sem cáfolt rá az együttes, ám Varga, Béres és Vas többször megvillant az agresszív védekezés ellen, így rövid időre fordult a kocka. (66-64) Mindezt nem hagyták szó nélkül a nyíregyháziak, akik a periódus végén 1 pontos vezetéssel hagyták el a parkettet. Izgalmasnak ígérkezett tehát az utolsó 10 perc, amiben úgy tűnt, a jobb erőnlét és a higgadtság dönthet majd.

 

Ennek megfelelően az idegek harcát hozta a végjáték eleje. 4 perc után viszont eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, ekkor Mokánszki értékesített egy ziccert, 72-81. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek lassították a játékot, amihez eredményes zónavédekezés párosult, végül ez bizonyult a siker receptjének, Siska János tanítványai 13 pontos sikernek örülhettek.   

 

Vásárhelyi Kosársuli – Nyíregyháza Blue Sharks 83-96 (24-26, 22-25, 24-20, 13-25)

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Gál J., Rácz Zs. és Varga Z..
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 410 néző.
 

Kosársuli: Szabó 17/9, Bálint -, BÉRES 13/9, VAS 26/9, Gajic 12/6.
Csere: Molnár 5/3, Horváth -, Varga 10.
Edző: Utasi Gábor
 

Nyíregyháza: BUS 8, CZURA 23/9, STOJANOVIC 33/15, Sitku 6/6, NAGY 13/6.
Csere: Mokánszki 13/6, Szondi -, Oláh -, .
Edző: Siska János

 

Utasi Gábor: “96 pontot kaptunk, ami mindent elmond a mérkőzésről. A negyedik negyedben döntőnek bizonyult, hogy a zóna ellen nem dobtuk be a helyzeteket, illetve az ellenfélnél Stojanovic extra teljesítménye győzelmet ért.”

 

A kék-sárgák egy hét múlva a Békés otthonában javíthatnak. 

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
Megduplázták az ajándékutalványokat

Megduplázták az ajándékutalványokat

A tavalyi adatok alapján a körülbelül 6000 idős embernek a hagyományok szerint a területi képviselők adják...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.