SportA negyedik negyedben dőlt el a meccs

2017. november 25., szombat
 
A negyedik negyedben dőlt el a meccs

Három negyedig bírta a Nyíregyháza elleni derbit a Vásárhelyi Kosársuli. Az agresszív és gyors játékkal operáló vendégeknél Stojanovic és Czura vitte a prímet, amit a régi önmagát idéző Vas eredményessége nem tudott ellensúlyozni. 

 

 

 

Igazi kosáreső hullott az első 5 percben, szinte csak triplákkal operáltak a gárdák: az egyik oldalon Vas, a másikon Stojanovic tüzelt precízen. (17-15) Ezután mindkét oldalon megtört a lendület, ennek a sok fault lehetett az oka, amiből a hazaiak nyolcat gyűjtöttek, mialatt a vendégek csak hármat(?). Ennek ellenére nem nőtt a távolság, így a kisszünetben 24-26 állt a táblán.

 

„A kutyafáját!” – szisszent fel a közönség, amikor többszöri kísérlet után sem sikerült egyenlítenie a riválisai nyakában lihegő Kosársulinak. Sőt miután Szabó kezéből kicsúszott a labda Czura villámgyorsan egy trojkával büntetett a túloldalon, amivel 7 pontra mentek el a nyírségiek, később már 12 volt az előnyük, ebben az ekkor már 24 pontot gyűjtő Stojanovic-nak alaposan benne volt a keze. Ezután egy igencsak káoszos időszak jött, melynek végén 5-re jött vissza a Csongrád megyei alakulat.

 

Igen harapós csapat a Blue Sharks, erre a folytatásban sem cáfolt rá az együttes, ám Varga, Béres és Vas többször megvillant az agresszív védekezés ellen, így rövid időre fordult a kocka. (66-64) Mindezt nem hagyták szó nélkül a nyíregyháziak, akik a periódus végén 1 pontos vezetéssel hagyták el a parkettet. Izgalmasnak ígérkezett tehát az utolsó 10 perc, amiben úgy tűnt, a jobb erőnlét és a higgadtság dönthet majd.

 

Ennek megfelelően az idegek harcát hozta a végjáték eleje. 4 perc után viszont eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, ekkor Mokánszki értékesített egy ziccert, 72-81. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek lassították a játékot, amihez eredményes zónavédekezés párosult, végül ez bizonyult a siker receptjének, Siska János tanítványai 13 pontos sikernek örülhettek.   

 

Vásárhelyi Kosársuli – Nyíregyháza Blue Sharks 83-96 (24-26, 22-25, 24-20, 13-25)

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Gál J., Rácz Zs. és Varga Z..
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 410 néző.
 

Kosársuli: Szabó 17/9, Bálint -, BÉRES 13/9, VAS 26/9, Gajic 12/6.
Csere: Molnár 5/3, Horváth -, Varga 10.
Edző: Utasi Gábor
 

Nyíregyháza: BUS 8, CZURA 23/9, STOJANOVIC 33/15, Sitku 6/6, NAGY 13/6.
Csere: Mokánszki 13/6, Szondi -, Oláh -, .
Edző: Siska János

 

Utasi Gábor: “96 pontot kaptunk, ami mindent elmond a mérkőzésről. A negyedik negyedben döntőnek bizonyult, hogy a zóna ellen nem dobtuk be a helyzeteket, illetve az ellenfélnél Stojanovic extra teljesítménye győzelmet ért.”

 

A kék-sárgák egy hét múlva a Békés otthonában javíthatnak. 

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
Megduplázták az ajándékutalványokat

Megduplázták az ajándékutalványokat

A tavalyi adatok alapján a körülbelül 6000 idős embernek a hagyományok szerint a területi képviselők adják...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.