SportA negyedik negyedben dőlt el a meccs

2017. november 25., szombat
 
A negyedik negyedben dőlt el a meccs

Három negyedig bírta a Nyíregyháza elleni derbit a Vásárhelyi Kosársuli. Az agresszív és gyors játékkal operáló vendégeknél Stojanovic és Czura vitte a prímet, amit a régi önmagát idéző Vas eredményessége nem tudott ellensúlyozni. 

 

 

 

Igazi kosáreső hullott az első 5 percben, szinte csak triplákkal operáltak a gárdák: az egyik oldalon Vas, a másikon Stojanovic tüzelt precízen. (17-15) Ezután mindkét oldalon megtört a lendület, ennek a sok fault lehetett az oka, amiből a hazaiak nyolcat gyűjtöttek, mialatt a vendégek csak hármat(?). Ennek ellenére nem nőtt a távolság, így a kisszünetben 24-26 állt a táblán.

 

„A kutyafáját!” – szisszent fel a közönség, amikor többszöri kísérlet után sem sikerült egyenlítenie a riválisai nyakában lihegő Kosársulinak. Sőt miután Szabó kezéből kicsúszott a labda Czura villámgyorsan egy trojkával büntetett a túloldalon, amivel 7 pontra mentek el a nyírségiek, később már 12 volt az előnyük, ebben az ekkor már 24 pontot gyűjtő Stojanovic-nak alaposan benne volt a keze. Ezután egy igencsak káoszos időszak jött, melynek végén 5-re jött vissza a Csongrád megyei alakulat.

 

Igen harapós csapat a Blue Sharks, erre a folytatásban sem cáfolt rá az együttes, ám Varga, Béres és Vas többször megvillant az agresszív védekezés ellen, így rövid időre fordult a kocka. (66-64) Mindezt nem hagyták szó nélkül a nyíregyháziak, akik a periódus végén 1 pontos vezetéssel hagyták el a parkettet. Izgalmasnak ígérkezett tehát az utolsó 10 perc, amiben úgy tűnt, a jobb erőnlét és a higgadtság dönthet majd.

 

Ennek megfelelően az idegek harcát hozta a végjáték eleje. 4 perc után viszont eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, ekkor Mokánszki értékesített egy ziccert, 72-81. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek lassították a játékot, amihez eredményes zónavédekezés párosult, végül ez bizonyult a siker receptjének, Siska János tanítványai 13 pontos sikernek örülhettek.   

 

Vásárhelyi Kosársuli – Nyíregyháza Blue Sharks 83-96 (24-26, 22-25, 24-20, 13-25)

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Gál J., Rácz Zs. és Varga Z..
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 410 néző.
 

Kosársuli: Szabó 17/9, Bálint -, BÉRES 13/9, VAS 26/9, Gajic 12/6.
Csere: Molnár 5/3, Horváth -, Varga 10.
Edző: Utasi Gábor
 

Nyíregyháza: BUS 8, CZURA 23/9, STOJANOVIC 33/15, Sitku 6/6, NAGY 13/6.
Csere: Mokánszki 13/6, Szondi -, Oláh -, .
Edző: Siska János

 

Utasi Gábor: “96 pontot kaptunk, ami mindent elmond a mérkőzésről. A negyedik negyedben döntőnek bizonyult, hogy a zóna ellen nem dobtuk be a helyzeteket, illetve az ellenfélnél Stojanovic extra teljesítménye győzelmet ért.”

 

A kék-sárgák egy hét múlva a Békés otthonában javíthatnak. 

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nem voltak bekötve - halálos baleset Szikáncsnál

Nem voltak bekötve - halálos baleset...

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült Szikáncs közelében a ma délelőtt 10 órakor történt...
Megduplázták az ajándékutalványokat

Megduplázták az ajándékutalványokat

A tavalyi adatok alapján a körülbelül 6000 idős embernek a hagyományok szerint a területi képviselők adják...
 

És ezt már olvasta?

Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.