Kultúra, oktatásA mozdulatok művészi szövedéke

2017. április 26., szerda
 
A mozdulatok művészi szövedéke

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ennek tiszteletére a vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió ingyenes táncórára várja a gyerekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket is.

 

 

Képünkön balettóra a Stars Of Hope-nál

 

 


Ösztönzésként a stúdió vezetője, Mérnyei Ilona elmondta: „Hiszek abban, hogy fontos a balett. Nemcsak azoknak, akik táncos pályára szeretnének lépni, hanem mindenkinek, akinek számít, hogy helyes testtartása legyen, akinek fontos az izomzat formálása, a hajlékonyság, állóképesség, ritmusérzék fejlesztése. Ezek természetesen a hétköznapi életben is hasznosíthatók.”

 

Már hat éve, hogy Hódmezővásárhelyen megalakult a Stars of Hope Táncstúdió, Mérnyei Ilona vezetésével. Pécsett szerzett táncos képesítést a Művészeti Gimnázium tánctagozatán. Úgy véli, a klasszikus balett minden tánc alapja. Vásárhelyen van jazzbalett, hip-hop és társastánc, viszont nem lehetett klasszikus balettet és kortárstáncot tanulni. A 2011-ben alakult Stars of Hope Táncstúdió éppen ezt az űrt volt hivatott betölteni.

Az eltelt évek igazolták az elképzelés helyességét. „A 2011-es nehéz kezdés után azt éreztem, hogy elkezdte az embereket érdekelni és ez számomra nagy öröm volt. A legjobb része a tanításnak, hogy remek emberekkel foglalkozhatok és ismerhetek meg. Nemcsak ők tanulnak tőlem, hanem én is tőlük. Nagyon sok energiát adnak, amiből tudok építkezni,” - vallja Mérnyei Ilona.

 

Április 29-én szombaton 9 óra 30-tól a Hódtói Szabadidőközpontban bárki bepillantást nyerhet ebbe a különleges műfajba, vagy ahogy ezt líraian megfogalmazták: a mozdulatok művészi szövedékébe

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Már a tanév végi Gálára készülnek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét nagy vásárhelyi siker is született a Szakma Sztár döntőjén.

Ismét nagy vásárhelyi siker is született...

Garai Gábor dobogós lett a színvonalas és az adott szakma ismeretének maximumát megkövetelő...
Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Erősen megkérdőjelezhető a tram train project teljes körű hatástanulmányának, tervezésének,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elakadt az önkormányzati távhőtársaságok államo­sítása?
Elakadt az önkormányzati távhőtársaságok államo­sítása? Nem csak a kánikulától, hanem az ezek­ben a hetekben érkező éves elszámolószámláktól is megizzadhatnak a távfűtéses lakásban élők.
 
Ismét angyalokat keres a Vodafone
Ismét angyalokat keres a Vodafone Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait.
 
Melegben a kutyák is kutyául vannak
Melegben a kutyák is kutyául vannak Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a helyet kicsit belocsolni. Még több jótanács!
 
Viharkárok adnak munkát
Viharkárok adnak munkát

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület is megrongálódott. A 47-es számú főúton több helyen is faágak zuhantak az útra. Két nap összefoglalása.

 
Fesztivál katonazenekarra hangolva
Fesztivál katonazenekarra hangolva Idén is gyepshow-val tarkítva három helyőrségi zenekar vesz részt Vásárhelyen, a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválon. Fellép Kónya Krisztina is.
 
Koszovói előkészületek
Koszovói előkészületek

A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Képekkel!

 
Lezárult egy felesleges háborúskodás
Lezárult egy felesleges háborúskodás A régóta húzodó ügy a sportágnak és a sportolóknak is ártott. A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Máté Taekwondoval szemben hozott  fegyelmi határozatot.