Kultúra, oktatásA mozdulatok művészi szövedéke

2017. április 26., szerda
 
A mozdulatok művészi szövedéke

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ennek tiszteletére a vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió ingyenes táncórára várja a gyerekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket is.

 

 

Képünkön balettóra a Stars Of Hope-nál

 

 


Ösztönzésként a stúdió vezetője, Mérnyei Ilona elmondta: „Hiszek abban, hogy fontos a balett. Nemcsak azoknak, akik táncos pályára szeretnének lépni, hanem mindenkinek, akinek számít, hogy helyes testtartása legyen, akinek fontos az izomzat formálása, a hajlékonyság, állóképesség, ritmusérzék fejlesztése. Ezek természetesen a hétköznapi életben is hasznosíthatók.”

 

Már hat éve, hogy Hódmezővásárhelyen megalakult a Stars of Hope Táncstúdió, Mérnyei Ilona vezetésével. Pécsett szerzett táncos képesítést a Művészeti Gimnázium tánctagozatán. Úgy véli, a klasszikus balett minden tánc alapja. Vásárhelyen van jazzbalett, hip-hop és társastánc, viszont nem lehetett klasszikus balettet és kortárstáncot tanulni. A 2011-ben alakult Stars of Hope Táncstúdió éppen ezt az űrt volt hivatott betölteni.

Az eltelt évek igazolták az elképzelés helyességét. „A 2011-es nehéz kezdés után azt éreztem, hogy elkezdte az embereket érdekelni és ez számomra nagy öröm volt. A legjobb része a tanításnak, hogy remek emberekkel foglalkozhatok és ismerhetek meg. Nemcsak ők tanulnak tőlem, hanem én is tőlük. Nagyon sok energiát adnak, amiből tudok építkezni,” - vallja Mérnyei Ilona.

 

Április 29-én szombaton 9 óra 30-tól a Hódtói Szabadidőközpontban bárki bepillantást nyerhet ebbe a különleges műfajba, vagy ahogy ezt líraian megfogalmazták: a mozdulatok művészi szövedékébe

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Már a tanév végi Gálára készülnek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét nagy vásárhelyi siker is született a Szakma Sztár döntőjén.

Ismét nagy vásárhelyi siker is született...

Garai Gábor dobogós lett a színvonalas és az adott szakma ismeretének maximumát megkövetelő...
Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Erősen megkérdőjelezhető a tram train project teljes körű hatástanulmányának, tervezésének,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen
Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely ad otthont a 89. Ifjúsági Országos Bajnokságnak május 24-től 27-ig a Gyarmati Dezső Sportuszodában.
 
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei feldolgozásban kelti életre a BFMK színpadán.
 
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben Három napon át előadások, tucatnyi fantasztikus magyar és külföldi filmalkotás, amelyek Földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.
 
A szeretet arcai az Emlékpontban
A szeretet arcai az Emlékpontban A Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek munkáját megörökítő film operatőre vásárhelyi származású. Képekkel!
 
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter május 23-án este lakossági fórumot tartott Székkutason.    
 
Veszély a magasból
Veszély a magasból Hódmezővásárhelyen a gyalogosokat veszélyeztette egy törött erkélykorlát üveg, amely egy negyedik emeleti erkélyről lógott le a Lehel utcában.
 
A Holló utcából a Nap felé
A Holló utcából a Nap felé A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak tartott vetítéses előadást. Képekkel!