Kultúra, oktatásA mozdulatok művészi szövedéke

2017. április 26., szerda
 
A mozdulatok művészi szövedéke

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ennek tiszteletére a vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió ingyenes táncórára várja a gyerekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket is.

 

 

Képünkön balettóra a Stars Of Hope-nál

 

 


Ösztönzésként a stúdió vezetője, Mérnyei Ilona elmondta: „Hiszek abban, hogy fontos a balett. Nemcsak azoknak, akik táncos pályára szeretnének lépni, hanem mindenkinek, akinek számít, hogy helyes testtartása legyen, akinek fontos az izomzat formálása, a hajlékonyság, állóképesség, ritmusérzék fejlesztése. Ezek természetesen a hétköznapi életben is hasznosíthatók.”

 

Már hat éve, hogy Hódmezővásárhelyen megalakult a Stars of Hope Táncstúdió, Mérnyei Ilona vezetésével. Pécsett szerzett táncos képesítést a Művészeti Gimnázium tánctagozatán. Úgy véli, a klasszikus balett minden tánc alapja. Vásárhelyen van jazzbalett, hip-hop és társastánc, viszont nem lehetett klasszikus balettet és kortárstáncot tanulni. A 2011-ben alakult Stars of Hope Táncstúdió éppen ezt az űrt volt hivatott betölteni.

Az eltelt évek igazolták az elképzelés helyességét. „A 2011-es nehéz kezdés után azt éreztem, hogy elkezdte az embereket érdekelni és ez számomra nagy öröm volt. A legjobb része a tanításnak, hogy remek emberekkel foglalkozhatok és ismerhetek meg. Nemcsak ők tanulnak tőlem, hanem én is tőlük. Nagyon sok energiát adnak, amiből tudok építkezni,” - vallja Mérnyei Ilona.

 

Április 29-én szombaton 9 óra 30-tól a Hódtói Szabadidőközpontban bárki bepillantást nyerhet ebbe a különleges műfajba, vagy ahogy ezt líraian megfogalmazták: a mozdulatok művészi szövedékébe

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Már a tanév végi Gálára készülnek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét nagy vásárhelyi siker is született a Szakma Sztár döntőjén.

Ismét nagy vásárhelyi siker is született...

Garai Gábor dobogós lett a színvonalas és az adott szakma ismeretének maximumát megkövetelő...
Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Erősen megkérdőjelezhető a tram train project teljes körű hatástanulmányának, tervezésének,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik
A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szülői értekezletre hívta a Táltosba járó gyerekek szüleit. A tanévkezdés minden gyerek számára megoldódott.
 
Megvannak tram train nyertes kivitelezői
Megvannak tram train nyertes kivitelezői 2019 első felére készülhet el a még most is sok vásárhelyi által vitatott projekt. Ha megépül gyorsan elérhető lesz Szeged. Nézze meg a megállókat!
 
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát Pásztor János alkotása csütörtökön került vissza a Kossuth térre. Az elesett hódmezővásárhelyi katonák nevét megörökítik a szobor előtt
 
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt Erőszakkal követelték a kölcsönadott pénzt egy 35 éves férfi ismerősüktől. A vásárhelyi rendőrök őrizetbe vették őket.
 
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC Az MLSZ legfrissebb elnökségi határozata szerint mégis Hódmezővásárhelyen játszhatja NB III-as mérkőzéseit a vásárhelyi klub csapata.
 
Nyári szünidőben is sportolás
Nyári szünidőben is sportolás Idén is sikeres volt  Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület egyhetes tábora. Két koreai mester segített elmélyíteni a tudást.   
 
Talaj-előkészítés művészi szinten
Talaj-előkészítés művészi szinten A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karának mérnök hallgatója idén is szép eredményt ért el a Regionális Szántóversenyen. Látványos videóval!