Kultúra, oktatásA mozdulatok művészi szövedéke

2017. április 26., szerda
 
A mozdulatok művészi szövedéke

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ennek tiszteletére a vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió ingyenes táncórára várja a gyerekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket is.

 

 

Képünkön balettóra a Stars Of Hope-nál

 

 


Ösztönzésként a stúdió vezetője, Mérnyei Ilona elmondta: „Hiszek abban, hogy fontos a balett. Nemcsak azoknak, akik táncos pályára szeretnének lépni, hanem mindenkinek, akinek számít, hogy helyes testtartása legyen, akinek fontos az izomzat formálása, a hajlékonyság, állóképesség, ritmusérzék fejlesztése. Ezek természetesen a hétköznapi életben is hasznosíthatók.”

 

Már hat éve, hogy Hódmezővásárhelyen megalakult a Stars of Hope Táncstúdió, Mérnyei Ilona vezetésével. Pécsett szerzett táncos képesítést a Művészeti Gimnázium tánctagozatán. Úgy véli, a klasszikus balett minden tánc alapja. Vásárhelyen van jazzbalett, hip-hop és társastánc, viszont nem lehetett klasszikus balettet és kortárstáncot tanulni. A 2011-ben alakult Stars of Hope Táncstúdió éppen ezt az űrt volt hivatott betölteni.

Az eltelt évek igazolták az elképzelés helyességét. „A 2011-es nehéz kezdés után azt éreztem, hogy elkezdte az embereket érdekelni és ez számomra nagy öröm volt. A legjobb része a tanításnak, hogy remek emberekkel foglalkozhatok és ismerhetek meg. Nemcsak ők tanulnak tőlem, hanem én is tőlük. Nagyon sok energiát adnak, amiből tudok építkezni,” - vallja Mérnyei Ilona.

 

Április 29-én szombaton 9 óra 30-tól a Hódtói Szabadidőközpontban bárki bepillantást nyerhet ebbe a különleges műfajba, vagy ahogy ezt líraian megfogalmazták: a mozdulatok művészi szövedékébe

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Már a tanév végi Gálára készülnek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét nagy vásárhelyi siker is született a Szakma Sztár döntőjén.

Ismét nagy vásárhelyi siker is született...

Garai Gábor dobogós lett a színvonalas és az adott szakma ismeretének maximumát megkövetelő...
Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Erősen megkérdőjelezhető a tram train project teljes körű hatástanulmányának, tervezésének,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt
Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt A magyar történelmet évszázadokon át végigkísérte a szabadságvágy, a hazaszeretet, ami biztató a jövőre nézve - mondta Vásárhelyen Boross Péter korábbi miniszterelnök. 
 
Megvan a szezon első gőzelme
Megvan a szezon első gőzelme Sokat kellett rá várni, de meglett a Hódmezővásárhelyi FC első szezonbeli győzelme. A Szekszárd vendéglátójaként, Faggyas Milán góljaival győztek.
 
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált halt katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált halt katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel.
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!