Kultúra, oktatásA mozdulatok művészi szövedéke

2017. április 26., szerda
 
A mozdulatok művészi szövedéke

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ennek tiszteletére a vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió ingyenes táncórára várja a gyerekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket is.

 

 

Képünkön balettóra a Stars Of Hope-nál

 

 


Ösztönzésként a stúdió vezetője, Mérnyei Ilona elmondta: „Hiszek abban, hogy fontos a balett. Nemcsak azoknak, akik táncos pályára szeretnének lépni, hanem mindenkinek, akinek számít, hogy helyes testtartása legyen, akinek fontos az izomzat formálása, a hajlékonyság, állóképesség, ritmusérzék fejlesztése. Ezek természetesen a hétköznapi életben is hasznosíthatók.”

 

Már hat éve, hogy Hódmezővásárhelyen megalakult a Stars of Hope Táncstúdió, Mérnyei Ilona vezetésével. Pécsett szerzett táncos képesítést a Művészeti Gimnázium tánctagozatán. Úgy véli, a klasszikus balett minden tánc alapja. Vásárhelyen van jazzbalett, hip-hop és társastánc, viszont nem lehetett klasszikus balettet és kortárstáncot tanulni. A 2011-ben alakult Stars of Hope Táncstúdió éppen ezt az űrt volt hivatott betölteni.

Az eltelt évek igazolták az elképzelés helyességét. „A 2011-es nehéz kezdés után azt éreztem, hogy elkezdte az embereket érdekelni és ez számomra nagy öröm volt. A legjobb része a tanításnak, hogy remek emberekkel foglalkozhatok és ismerhetek meg. Nemcsak ők tanulnak tőlem, hanem én is tőlük. Nagyon sok energiát adnak, amiből tudok építkezni,” - vallja Mérnyei Ilona.

 

Április 29-én szombaton 9 óra 30-tól a Hódtói Szabadidőközpontban bárki bepillantást nyerhet ebbe a különleges műfajba, vagy ahogy ezt líraian megfogalmazták: a mozdulatok művészi szövedékébe

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Már a tanév végi Gálára készülnek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét nagy vásárhelyi siker is született a Szakma Sztár döntőjén.

Ismét nagy vásárhelyi siker is született...

Garai Gábor dobogós lett a színvonalas és az adott szakma ismeretének maximumát megkövetelő...
Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Erősen megkérdőjelezhető a tram train project teljes körű hatástanulmányának, tervezésének,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.