Kultúra, oktatásA Mezőgazdasági Kar az Afrika Fórumon

2018. június 27., szerda
 
A Mezőgazdasági Kar az Afrika Fórumon

Az afrikai kontinens, különösen a szubszaharai térség országai iránti megújult magyar érdeklődés jegyében, a 2013-as és 2015-ös fórumok sikerére építve a Külgazdasági és Külügyminisztérium június 20-21-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Budapest Afrika Fórumot.

 

 

 

 


Az Agrárminisztérium társszervezésében megvalósult rendezvény központi témája a mezőgazdaság volt, ezért a fórum első, plenáris napjának a Vajdahunyad Várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum adott otthont. A konferencián 13 ország képviseletében csaknem 80 afrikai kormányzati tisztviselő, agrárszakember és üzletember, valamint közel 120 magyar szakmai és üzleti érdeklődő vett részt.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a kétnapos fórum plenáris napjának ünnepélyes megnyitóján mondott köszöntőbeszédében kiemelte: a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők és az előadók tapasztalataik egymás közti megosztásával hozzájáruljanak az afrikai kontinens és Magyarország közös lehetőségeinek bővítéséhez. Ezek egyike a képzés.

A fórumra - kiállítóként - meghívást kapott a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara.

Dr. Monostori Tamás tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, Dr. Somogyi Norbert főiskolai docens, Gera Magdolna nemzetközi előadó és Dr. Horváth József dékán, valamint  a Dél-Afrikai Köztársaságból a vásárhelyi egyetemi karon tanuló Thabiso Bhengu képviselte. Lehetőség nyílt nagykövetekkel, diplomatákkal, afrikai egyetemi professzorokkal, jelenlegi és jövőbeni hallgatókkal találkozni és beszélgetni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Négy aranyérem júniusban

Négy aranyérem júniusban

Jól indult az idei atlétikai szabadtéri szezon a Hódiák SE. számára. Kiss Pál szenior atléta,...
Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

A már a bérleti pályázatokon lefogyasztott Hód-Mezőgazda Zrt. területeit szinte az utolsó szálig...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.