Kultúra, oktatásA Mezőgazdasági Kar az Afrika Fórumon

2018. június 27., szerda
 
A Mezőgazdasági Kar az Afrika Fórumon

Az afrikai kontinens, különösen a szubszaharai térség országai iránti megújult magyar érdeklődés jegyében, a 2013-as és 2015-ös fórumok sikerére építve a Külgazdasági és Külügyminisztérium június 20-21-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Budapest Afrika Fórumot.

 

 

 

 


Az Agrárminisztérium társszervezésében megvalósult rendezvény központi témája a mezőgazdaság volt, ezért a fórum első, plenáris napjának a Vajdahunyad Várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum adott otthont. A konferencián 13 ország képviseletében csaknem 80 afrikai kormányzati tisztviselő, agrárszakember és üzletember, valamint közel 120 magyar szakmai és üzleti érdeklődő vett részt.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a kétnapos fórum plenáris napjának ünnepélyes megnyitóján mondott köszöntőbeszédében kiemelte: a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők és az előadók tapasztalataik egymás közti megosztásával hozzájáruljanak az afrikai kontinens és Magyarország közös lehetőségeinek bővítéséhez. Ezek egyike a képzés.

A fórumra - kiállítóként - meghívást kapott a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara.

Dr. Monostori Tamás tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, Dr. Somogyi Norbert főiskolai docens, Gera Magdolna nemzetközi előadó és Dr. Horváth József dékán, valamint  a Dél-Afrikai Köztársaságból a vásárhelyi egyetemi karon tanuló Thabiso Bhengu képviselte. Lehetőség nyílt nagykövetekkel, diplomatákkal, afrikai egyetemi professzorokkal, jelenlegi és jövőbeni hallgatókkal találkozni és beszélgetni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Négy aranyérem júniusban

Négy aranyérem júniusban

Jól indult az idei atlétikai szabadtéri szezon a Hódiák SE. számára. Kiss Pál szenior atléta,...
Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

A már a bérleti pályázatokon lefogyasztott Hód-Mezőgazda Zrt. területeit szinte az utolsó szálig...
 

És ezt már olvasta?

Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái
Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái Már 20 éve gyakorlatoznak együtt a Magyar – Román Közös Békefenntartó Zászlóalj katonái. A gyakorlatok helyszínét a két ország felváltva biztosítja.
 
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme A hétvégén Zágrábban a hat nemzet részvételével megrendezett tornán a vásárhelyi egyesület bokszolója magabiztosan nyerte a súlycsoportját.
 
A mérleg: 14 HSÚVC arany
A mérleg: 14 HSÚVC arany A november 17-én és 18-án rendezett országos bajnokság a Gyarmati Dezső Sportuszodában minden szempontból rekordot döntött.
 
A tabella élén a Kosársuli
A tabella élén a Kosársuli Valódi derbire készült a vásárhelyi csapat, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a Kosársuli a második helyen állt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.