Kultúra, oktatásA Mezőgazdasági Kar az Afrika Fórumon

2018. június 27., szerda
 
A Mezőgazdasági Kar az Afrika Fórumon

Az afrikai kontinens, különösen a szubszaharai térség országai iránti megújult magyar érdeklődés jegyében, a 2013-as és 2015-ös fórumok sikerére építve a Külgazdasági és Külügyminisztérium június 20-21-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Budapest Afrika Fórumot.

 

 

 

 


Az Agrárminisztérium társszervezésében megvalósult rendezvény központi témája a mezőgazdaság volt, ezért a fórum első, plenáris napjának a Vajdahunyad Várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum adott otthont. A konferencián 13 ország képviseletében csaknem 80 afrikai kormányzati tisztviselő, agrárszakember és üzletember, valamint közel 120 magyar szakmai és üzleti érdeklődő vett részt.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a kétnapos fórum plenáris napjának ünnepélyes megnyitóján mondott köszöntőbeszédében kiemelte: a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők és az előadók tapasztalataik egymás közti megosztásával hozzájáruljanak az afrikai kontinens és Magyarország közös lehetőségeinek bővítéséhez. Ezek egyike a képzés.

A fórumra - kiállítóként - meghívást kapott a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara.

Dr. Monostori Tamás tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, Dr. Somogyi Norbert főiskolai docens, Gera Magdolna nemzetközi előadó és Dr. Horváth József dékán, valamint  a Dél-Afrikai Köztársaságból a vásárhelyi egyetemi karon tanuló Thabiso Bhengu képviselte. Lehetőség nyílt nagykövetekkel, diplomatákkal, afrikai egyetemi professzorokkal, jelenlegi és jövőbeni hallgatókkal találkozni és beszélgetni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Négy aranyérem júniusban

Négy aranyérem júniusban

Jól indult az idei atlétikai szabadtéri szezon a Hódiák SE. számára. Kiss Pál szenior atléta,...
Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

A már a bérleti pályázatokon lefogyasztott Hód-Mezőgazda Zrt. területeit szinte az utolsó szálig...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.