SportA küzdelmes döntetlen pontot ért

2019. november 3., vasárnap
 
A küzdelmes döntetlen pontot ért

A Levendula Hotel FKSE-Algyő ellen folytatta a HLKC az NB II-es női kézilabda-bajnokságot. Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt rájuk. Így is történt, de a lányok harcossága és bátorsága pontot eredményezett.

 

 

 

 

 

 

Az egyik legnehezebb meccsként jellemezte Dankó Ervin vezetőedző az Algyő elleni párharcot. Nem hiába, bajnokaspiráns csapatról van szó, akik rutinosak, ügyesek és az azonnali NB I/B-s visszajutást tűzték ki célul. A bajnokságban ráadásul ennek fényében szerepelnek, minden meccsüket megnyerték, ráadásul sok esetben nagyarányú és magabiztos győzelmet aratva.

 

A szombati meccs a Balogh Imsi Sportcsarnokban is az ő góljaikkal kezdődött, a vásárhelyiek a harmadik percben köszöntek be Török Gabriella révén, ezt a gólt viszont újabb két algyői találat követte. Időt kért a HLKC, ami megtette a hatását, 12 percig nem született újabb algyői gól, köszönhetően a jó védekezésnek, Ádász Dia teljesítményének és az algyői hibáknak. A támadásuk is picit javult a 13. percre egyenlíteni tudtak.

 

Ezt követően felváltva estek a gólok, igaz a 22. percben a vezetést is átvették a vásárhelyiek, még ha csak időlegesen is. A parázs és körömrágós első félidő végén 10-10 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulás utáni első 10 perc megint az Algyőé volt, 5 gólt szereztek és egyet sem kaptak. A HLKC viszont ebből is képes volt felállni, újból! Három perc alatt sikerült ledolgozni 2 gólosra a hátrányukat és a vásárhelyi lányok továbbharcoltak, a közönség legnagyobb örömére. A 47. percben átvették a vezetést! Igaz a vendégek gyorsan egyenlíteni tudtak és a hátralevő időben újabb gólváltások következtek, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrá pedig rendkívül izgalmasra sikerült. Egyik csapat támadása sem akart góllal zárulni, ráadásul 45 másodperccel a vége előtt az Algyő időt kért, ők támadtak, de hibáztak, aminek köszönhetően még talán volt fél perc arra, hogy felérjenek és megpróbáljanak gólt szerezni, a győzelemért támadtak a bajnokaspiráns ellen. Győzni nem sikerült, az utolsó pillanatban megeresztett lövésük nem volt pontos, de amit a pályán elértek a lányok az pontot érdemelt! 25-25 lett a vége, egy remek Algyő ellen, nem csoda, hogy a közönségben volt, aki állva tapsolta a lányokat. Rászolgáltak, hatalmasat küzdöttek és igazi csapatként, a végsőkig küzdöttek és helyt álltak.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Levendula Hotel FKSE-Algyő 25-25 (10-10) 
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács, Csáki 4, Szabó 3, Lukács 2, Nagy 2, Török 3, Dankó, Papp, Baráth 2, Vörös, Földesi, Mike 9, Kovács, Rácz
Edző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Gratulálnom kell a lányoknak, mert szép lassan visszacsempészik Hódmezővásárhelyre a kézilabdát. Harcosan és bátran játszottunk a nagynevű ellenfelünkkel. Soha nem adtuk fel csatát és ez nagy erény. Köszönjük a szép számú közönségünknek a fantasztikus szurkolást!”

 
 
Forrás: hlkc
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

A vásárhelyi emberek miként nyújtottak segítséget a határ túloldalán élőknek.
Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Huszonnégy előadó - köztük két  vásárhelyi kislány - jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából.
Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

Sikerrel vette az akadályt a Kosársuli

A KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A találkozó tétje a továbbjutás volt a Hepp Kupában. Szoros volt a végeredmény.
Szalakóta Látogatóközpont épült a Fehér-tónál

Szalakóta Látogatóközpont épült a Fehér-tónál

Idén 8. alkalommal rendezik meg a Fehértavi Darvadozást. Ebből az alkalomból családi rpogramokkal fűszerezve, a Fehér-tó mellett ünnepélyesen átadják  a Szalakóta Látogatóközpontot
 

És ezt már olvasta?

Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői
Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői "...A vers az élet egyik nagy csodája." írta Charpentreau. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában idén is megrendezték a felsősök városi szavalóversenyét. Eredmények.
 
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban

Az Emlékpont galériájában megnyílt a Tiltott kastélyok. Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című, nemzetközi multimédiás kiállítás.

 
90 éves Fodor Sándorné
90 éves Fodor Sándorné Dr. Huszár Lajos orvosi rendelőjében dolgozott, kisegítő és takarítónő volt.
 
Mi lesz veled szakképzés?
Mi lesz veled szakképzés? Az Országgyűlés elfogadta a szakképzésről szóló törvényjavaslatot. Szakmai szervezetek egész sora tiltakozott ellene, a kormánypárti többséget ez hidegen hagyta.
 
Még mindig nem került pont az ügy végére
Még mindig nem került pont az ügy végére Ismét meghosszabbították annak a mindszenti férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen kiskorú szexuális kényszerítése bűntette ügyében nyomoznak.
 
Egyetlen ponton múlott
Egyetlen ponton múlott Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott a Kosársuli felnőtt csapata. Megnyerhették volna a derbit, de hiányzott pár extra teljesítmény.
 
Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.