Kultúra, oktatásA Klímanócskák program sikerének újabb állomása

2018. november 2., péntek
 
A Klímanócskák program sikerének újabb állomása

Október 28-án immár második alkalommal nyitotta meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál, amelynek fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke.

 

 

 

 

 


Budapesten, a belvárosban, az Akvárium Klubban az ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket adott – hiteles szakértők segítségével – a környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatnak Földünk megőrzéséhez.

 

Az egész család számára kínáltak hasznos érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat. Ez utóbbira 25 előadót hívtak meg, köztük a Bozókiné Szabó Ildikót, a hódmezővásárhelyi Szent István téri Óvoda szakmai vezetőjét. Az általa kidolgozott és nemcsak hazai, hanem nemzetközi sikereket is elért Klimanócska programról tartott bemutató előadást.

 

Többször írtunk a "Klímanócska" programcsomagról, amelynek a céljai többrétűek, és ezeket izgalmas feladatokon keresztül valósítják meg az óvodások. Például a környezetvédelem jeles „zöld” napjainak megünneplésén keresztül magának a környezet- és természetvédelemnek a népszerűsítésével. Ismeretterjesztő előadások, vetélkedők, egyéb programok szervezése révén az óvoda „nyitása”, azaz a Hódmezővásárhelyen működő más, nem csak oktatási intézményekhez tartozó diákok, pedagógusok, szülők, valamint a felnőtt lakosság megszólítása.

 

Bozókiné Szabó Ildikó, aki egyúttal az országos klímareferens hálózat oktatási és szemléletformáló tagozat vezetője, a Vásárhelyi Híreknek elmondta: „az óvodai nevelés legfontosabb eleme, hogy a gyermekek spontán érdeklődésére, kíváncsiságára, érzelmeire megismerési vágyára épít. Megtapasztaltam, hogy az óvodai tanulást cselekvésre, személyes helyzetekben szerzett konkrét tapasztalatokra építsem. A gyerekeket alkalmassá kell tenni a megfigyelésre, a megfigyelésre szoktatással lehetővé tehessem számukra, hogy maguk fedezzék fel környezetüket.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.