BulvárA Kertvárosi iskolában jártak az állatvédők

2019. február 26., kedd
 
A Kertvárosi iskolában jártak az állatvédők

Február 25-én délelőtt a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjait látogatta meg a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a felelős állattartás jegyében. 

 

 

 

 

A diákok korábban részt vettek az „Egy aranyos tüskés” című rajzpályázaton, amelyen különdíjban részesültek.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az ivartalanítás fontosságára hívták fel a figyelmet és arra, hogy például egy kisiskolás korú fiatal, ha rossz állattartást vagy állatkínzást tapasztal, kihez és milyen módon fordulhat segítségért. Hozzátette, mindez rajtunk, rajtuk múlik, hiszen egy állat nem tud önállóan segítséget kérni.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete folyamatosan végzi az oktatói prevenciós programjait, már márciusra is van több oktatási intézmény, ahol gyerekeket, fiatal felnőtteket szólítanak majd meg. A többi között jövő hónapban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára is ellátogatnak.

 

A szervezet szerint hosszú távon csak és kizárólag a megelőző tevékenységekkel érhetnek el hatásos eredményt Magyarországon az állatvédelem területén, kiemelve a fiatalok megszólítását, szemléletformálását és az ivartalanítást.

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

Kellemetlen harapások a Megyeri Tigrisektől

A lilák a szezon legsúlyosabb zakóját mérték az enerváltan teljesítő vásárhelyiekre....
...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

...mind hősök vagyunk, csupán a forma...

A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."