KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Európából fújt a szél
Európából fújt a szél Többek között vásárhelyi katonák részvételével több nemzet haderői gyakorlatoztak november végén az olaszországi Gemona del Friuliban. Képekkel!
 
Lendületben a vásárhelyi Hwarang-Do Sportegyesület
Lendületben a vásárhelyi Hwarang-Do Sportegyesület Olaszországban és Budapesten ugyanazon a hétvégén, a szezon két kiemelt sporteseményén vett részt a vásárhelyi sportegyesület. Mindkét esemény képeivel!
 
A lomizók Paradicsoma lenne, ha legális lenne
A lomizók Paradicsoma lenne, ha legális lenne

Egy hódmezővásárhelyi ingatlant ellenőrizve bukkantak az illegális fémlerakatra. Nézze meg a Vásárhelyi Hírek videóján, hogy mi mindent találtak a NAV-osok.

 
Újabb nagy falat
Újabb nagy falat

Rácáfolt a pénzügyi elemzőkre a kormány, amikor azt prognosztizálták november elején, hogy idén már nem lesz látványos energetikai felvásárlás.

 
Hosszú távban gondolkodnak
Hosszú távban gondolkodnak Három budapesti és négy vidéki - köztük a vásárhelyi - SPAR szupermarket teljes körű felújítása fejeződött be novemberre
 
Szívbemarkoló gyönyörű történet
Szívbemarkoló gyönyörű történet A nagyváradi születésű Szász András Félbemaradt mondat című regényének, illetve Határon átfolyó emlékezet című novelláskötetének bemutatóját tartják.
 
A Bethlen nekünk ennél többet ér
A Bethlen nekünk ennél többet ér A könyv bemutatója óta a vásárhelyiek körében sokasodnak a képek minőségét kifogásoló, a kiadvány igénytelenségét hangsúlyozó vélemények.