KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kertépítészeti remekmű készült
Kertépítészeti remekmű készült Sándy Gyula építészmérnök szobrával a középpontban, hamarosan elkészül a Hódi Pál utcai szabadidőpark. Érdekes megoldások tárháza. Képekkel!
 
Határszemle strucc-módra
Határszemle strucc-módra Nem kétséges, a videót megnézve sok gyereknek felcsillan a szeme, hogy a tűzoltó hívatást választani nemcsak vagány és hősies dolog, de még kalandos is lehet. Videóval!
 
Karácsonyra hangolódás
Karácsonyra hangolódás 15 éves szép sudár, formás a város idei karácsonyfája. November 26-án állították fel BFMK előtt. November 29-től minden vasárnap délután adventi gyertyagyújtás lesz.
 
Jó lenne a második helyről várni a tavaszt
Jó lenne a második helyről várni a tavaszt Utolsó őszi hazai mérkőzésükre készülnek a vásárhelyiek a Felnőtt Női kézilabda bajnokságban. Szombaton a Gyomaendrődöt látják vendégül a Balogh Imsiben.
 
Nem csak ügyesen, ésszel is az utakon
Nem csak ügyesen, ésszel is az utakon Az idősebb kerékpárosok közül sokan például azt sem tudják mi fán terem a jobbkéz-szabály. A diákok hagy része megtanulja, hallottuk a Hódtói Sportcsarnokban ma délelőtt. Képekkel!
 
Kemény csatára van kilátás
Kemény csatára van kilátás A miskolciak 2-3-mal állnak a tabella 9. helyén, ami éppen megegyezik a 10. helyen tanyázó Kosársuli mutatójával. A borsodiak eddig még nem kaptak ki csarnokukban.
 
November 25. a Nők Elleni Erőszak Elleni nemzetközi nap
November 25. a Nők Elleni Erőszak Elleni nemzetközi nap Tudta? Ötféle erőszakot él meg a háromból egy nő. A téma nagyságrendje és valódi természete gyakran rejtve marad, inkább nem beszélnek róla. Videóval!