KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Fáklyás menet ’56 emlékére
Fáklyás menet ’56 emlékére Fáklyás emlékmenettel tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt október 22-én, szombaton Hódmezővásárhelyen. Képekkel!
 
Újabb győzelemmel a tabella élén
Újabb győzelemmel a tabella élén Utasi Gábor fiai a vártnál könnyebben diadalmaskodtak a jelenlegi helyezésüknél többre hivatott Békés ellen. Folytatás a Debrecen ellen.
 
Bővül a helyőrségi könyvtár
Bővül a helyőrségi könyvtár Az Alexandra könyváruház mintegy 800 ezer forintos könyvadományt ajándékozott a Hódmezővásárhelyi Helyőrség könyvtárának.
 
Lázár: a félbehagyott rendszerváltást be kell fejezni
Lázár: a félbehagyott rendszerváltást be kell fejezni 56-ot győzelemre kell vinni, nemcsak a jogszabályokban, az emlékezetben, szobrok állításával, hanem a fejekben és a lelkekben is.
 
Tetteikkel hősökké váló forradalmárok
Tetteikkel hősökké váló forradalmárok Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek meg 1956- ról. Képekkel!
 
1956 minden árnyalata a konferencián
1956 minden árnyalata a konferencián A nagylélegzetű konferencián szakmai szervezetek, történész kutatók a forradalomhoz vezető útról, az októberi eseményekről, a megtorlások hatásáról beszéltek. Képekkel!
 
Veszélyes tévhitek
Veszélyes tévhitek Néha sokkal többet árthatunk, mint gondolnánk. Számos veszélyes tévhit kering a köztudatban, amelyeket a most igyekszünk eloszlatni.