KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A szabadkai bevonulás emlékére
A szabadkai bevonulás emlékére Május 1-jén Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren idézik meg a 75 évvel ezelőtti eufória pillanatait. Felállítják az E 497-es sorszámú határkő mását.
 
Díjmentes kutyaiskola
Díjmentes kutyaiskola A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kezdeményezése azoknak nyújt segítséget és támogatást, akiknek problémás a kutyájuk.
 
Keresztény fundamentumok megerősítése
Keresztény fundamentumok megerősítése

Hódmezővásárhelyen, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) legfiatalabb helyi szervezetével rendeztek konferenciát az Emlékpontban. Képekkel!

 
Ezt jól megszívta!
Ezt jól megszívta! A hír a vérszívókról nem egy - a jelenlegi aktuális közéleti eseményeket tálaló - újabb történet. A kérdés: kinek a vérét szívják majd kis hazánkban?
 
Új pályázat a házfelújításhoz
Új pályázat a házfelújításhoz A pályázat fontos kitétele, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek csak a helyi önkormányzat konzorciumi partnereiként vehetnek részt.
 
Frissítés után indítsa újra...az Infomániát!
Frissítés után indítsa újra...az Infomániát! Stílszerűen Alt F4, vagyis véget ért a több hónapos 3 fordulós kistérségi informatika verseny. Két helyezést a némethlászlósok vittek el. Eredmények!
 
Indul a TeSzedd! idei akciója Vásárhelyen is
Indul a TeSzedd! idei akciója Vásárhelyen is

Vásárhelyiek is csatlakoztak az április 28-án induló országos szemétgyűjtő mozgalomhoz. Az  önkéntesek az országban kétezernél több helyszín megtisztítását tűzték ki célul.