KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Képeken keresztül a hazaszeretet és a család
Képeken keresztül a hazaszeretet és a család Különleges kiállítás nyílt május 23-án a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában. A nagyközönség számára is nyitva. Képekkel!
 
Kupát ért a vívóidényben elért eredmény
Kupát ért a vívóidényben elért eredmény Május 21-én a budapesti versenyen a Hódmezővásárhelyi Csomorkány Sport Egyesületet Sápi Ferenc egyedüliként képviselte a páston férfi tőr egyéniben.
 
Hősök napjára megszépültek a katonasírok
Hősök napjára megszépültek a katonasírok Hódmezővásárhelyen a Történelmi Vitézi Rend tagjai és támogatói, valamint a Pálffy Huszárok vettek gondozásba honvédsírokat. Képekkel!
 
Kulcscsont- és medencecsonttörést okozott a rabló
Kulcscsont- és medencecsonttörést okozott a rabló Még a bűnözők körében is a gyermekbántalmazók után az idős magatehetetlen emberek kirablóját tartják a „legaljának”. A 21 éves férfi egy járókeretes idős nőt támadott meg.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2016. 20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2016. 20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Hat vásárhelyi érem a régió bajnokságról
Hat vásárhelyi érem a régió bajnokságról Békéscsabán, az Alföldi Vívóakadémián rendeztek régió bajnokságot 4 város utánpótlás tőrvívóival. Képekkel és eredményekkel!
 
Megnyílt az Év kiállítása Vásárhelyen
Megnyílt az Év kiállítása Vásárhelyen A tárlat szinte hiánytalanul reprezentálja a 19. század realista tájábrázolásától a nagybányai iskola plein-air festészetén keresztül, a 20. század első évtizedeinek különféle izmusaiba torkolló fejlődési ívet.