KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Új parancsnok a dandár élén
Új parancsnok a dandár élén Parancsnokváltás helyszíne volt a Hódmezővásárhelyi Helyőrség Laktanyája. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok lett a Bocskai István Lövészdandár új parancsnoka.
 
Pénzügyi mentőőv a Tájháznak
Pénzügyi mentőőv a Tájháznak Megkezdődött az alföldi folklór egyik gyöngyszemének a felújítása. Tavasszal már ismét rendezvényeket szeretnének a vásárhelyi Tájházban.
 
Önvallomás a kamerán keresztül
Önvallomás a kamerán keresztül Szeptember 2-án Vásárhelyen a  KépKapTár Galériában nyílik Szilágyi Gergely fotóriporter kiállítása. Személyes, néha már intim, mobiltelefonnal készült fotói kerülnek a falakra.
 
Nincs SZIN vásárhelyiek nélkül
Nincs SZIN vásárhelyiek nélkül Csongrád megye legnagyobb fesztiválja nem létezhet hódmezővásárhelyiek nélkül. Ezúttal is sokan buliztak a nyár zárásaképpen a Tisza-parton. Sok képekkel!
 
Vásárhelyi rúdtáncosok VB sikere
Vásárhelyi rúdtáncosok VB sikere  Sikeres nemzetközi versenyen vannak túl a hódmezővásárhelyi Pole Magic Rúdtánc Stúdió sportolói. Érmes helyezést értek el a Hamburgban rendezett Világbajnokságon. Képekkel!
 
Összegzés és jövő évi repertoár
Összegzés és jövő évi repertoár Jövőre Puccini Toscájával nyitják meg június 30-án a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Visszajönnek azok a sikerdarabok, amelyekről idén lemaradtunk.
 
Beszavazták a vásárhelyi énekesnőt
Beszavazták a vásárhelyi énekesnőt A Star Academy egyik lakója Libor Laura, aki a Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakközépiskolában érettségizett, de már akkor is a színpad világa vonzotta igazán.