KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Hódmezővásárhelyen
Villanyoszlopnak ütközött egy autó Hódmezővásárhelyen Csomorkányi úton történt balesetben az autó 40 éves székkutasi sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.
 
Betáncolták magukat a döntőbe
Betáncolták magukat a döntőbe A Népek zenéje – népek tánca fesztivál középdöntőjén is eredményesen szerepelt a Kankalin néptáncegyüttes. Egy nappal a döntő előtt a vásárhelyi közönség előtt táncolnak. Képekkel!
 
Hagyományos disznótor az Árpád utcai tájházban
Hagyományos disznótor az Árpád utcai tájházban

Kóstolóra várják az érdeklődőket november 29-én, szombaton kora reggeltől. Fával pörzsölhetik a jószágot, kézzel darálhatják a húst,  készíthetik a hurkát, kolbászt.

 

 
90 éves Vajda Péterné
90 éves Vajda Péterné November 26-án töltötte 90. életévét. 57 év munkában. Hosszú ideig dolgozott a Hódikötben.
 
Természettudomány és gyakorlat
Természettudomány és gyakorlat A labor népszerűsége vitathatatlan. November 26-án a programban résztvevő 12 iskola szakemberei, igazgatói a tapasztalatokat osztották meg.
 
Megint iskolapadba ülnek a közfoglalkoztatottak
Megint iskolapadba ülnek a közfoglalkoztatottak December 1-jével uniós támogatással indul a közfoglalkoztatottak oktatása 160 képzési irányon. A képzési programok 62 százaléka OKJ-s végzettséget ad
 
Élelmiszerlavina a rászorulóknak
Élelmiszerlavina a rászorulóknak Csongrád megyében két település: Pitvaros és Szentes kapcsolódott be a programba.