KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nagyüzem a vásárhelyi diáksakkozóknál
Nagyüzem a vásárhelyi diáksakkozóknál

Igazán nem panaszkodhatnak a vásárhelyi diáksakkozók, hiszen minden hétvégére jut verseny kedvenc sportáguk gyakorlására. Beszámoló négy versenyről.

 

 
Elindult az egységes kérelmek benyújtásának időszaka
Elindult az egységes kérelmek benyújtásának időszaka Az unió lehetővé tette, hogy egy hónappal meghosszabbítható legyen a benyújtási határidő, de ez veszélyeztetné az októberi előleg-kifizetést
 
Demokrácia itt és ott
Demokrácia itt és ott A vásárhelyi Németh László Gimnázium és egy holland iskola a demokráciáról szóló közös projektet hoztak létre. A holland diákok tavalyi vásárhelyi látogatását most viszonozták. Képekkel!
 
Négy dobogós helyezés
Négy dobogós helyezés A Hód-mentor SE versenyzői is részt vettek a március 21-22-én rendezett II. Földeák - Hagymatikum Kupa Regionális versenyen. Eredményekkel!
 
Jogerős a vásárhelyi gyilkos ítélete
Jogerős a vásárhelyi gyilkos ítélete Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a hódmezővásárhelyi T. Sándor, aki bosszúból, álmában több mint egy tucat késszúrással meggyilkolta édesanyja élettársát. Videóval!
 
A hazai agrárium legjava
A hazai agrárium legjava Idén április 24-25-26-án rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. Ezúttal a Furioso North Star lófajta lesz a főszereplő. Átadták a Termékdíjakat.
 
Tanyafeltörés Vásárhely határában
Tanyafeltörés Vásárhely határában Az alföldi tanyavilág "örökzöldje" a 'mindent visznek, ami mozdítható' újabb - ezúttal szerencsésen végződött - esete történt Vásárhelyen.