KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kecskés Fanni - a sport elkötelezettje
Kecskés Fanni - a sport elkötelezettje Kicsit közhelyesen hangzik, de a sport által megtanultam küzdeni, megtanultam, hogy nem szabad semmit feladni, tanultam tiszteletet, alázatot.
 
Morális válság van az ágazatban
Morális válság van az ágazatban Hódmezővásárhelyről is voltak résztvevők az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon tartott megmozduláson, Budapesten.
 
Útravalóul
Útravalóul A gyűlöletet, a sötétséget, a butaságot kell legyőzni, mert azok roncsolják a szabadságot, mondta Böjte Csaba, aki Mindszenten celebrált szentmisét.
 
Avatás július 11-én
Avatás július 11-én Megnyílik Nagylaknál az első autópálya-határátkelő. Ugyanaznap átadják a Pécska (Pecica)-Arad illetve az M43-as Makó és az országhatár közötti szakaszát
 
Szakképzési centrum lesz Hódmezővásárhelyen
Szakképzési centrum lesz Hódmezővásárhelyen A három vásárhelyi szakképző iskola és a Cseresnyés Kollégium mellett Makón a Návay, Szentesen a Boros és a Zsoldos kerül át július elsejével az NGM-hez, illetve Vásárhelyhez.
 
Békési Fúvószenekari Találkozó vásárhelyiekkel
 Békési Fúvószenekari Találkozó vásárhelyiekkel A fúvószenekari rendezvényen négy település vett részt. Hódmezővásárhelyről a Városi Fúvószenekar és a Hód-Kristály Mazsorett csoport.
 
Felzaklatták Bessenyei Ferenc özvegyét
Felzaklatták Bessenyei Ferenc özvegyét Nem örül Élthes Eszter annak, hogy férje nevével árulják Vásárhelyen azt az ingatlant, ahol a Nemzet Színésze nevelkedett. Volt már konfliktusa máskor is.