KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Hétfőn nemzeti gyásznap
Hétfőn nemzeti gyásznap Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.
 
Egy különleges könyv bemutatója
Egy különleges könyv bemutatója Több egy évtizede gyűjti Radnóti dedikációit a huszadik századi irodalom jeles kutatója. Radnóti vásárhelyi vonatkozásait is megismerhetjük.
 
A meggyőzés sajátos eszköze - egy husáng
A meggyőzés sajátos eszköze - egy husáng Vásárhelyen az utcán F. József egy fahusánggal egy ismerősét megfenyegetve, annak állítólagos tartozását követelte.
 
Az iskolákban véget ért az első félév
Az iskolákban véget ért az első félév Pénteken véget ért a tanév első féléve a köznevelésben. Szombaton írják a központi írásbeliket, Vásárhelyen a Németh Lászlóban.
 
Idén is lehet pályázni
Idén is lehet pályázni

Idén is meghirdette pályázatait a hódmezővásárhelyi Wass Albert Irodalompártoló Egyesület: vers- és prózamondó, illusztrációs versenyre várják a jelentkezőket.

 
Kultúra napi tárlatvezetés a Tornyai-múzeumban
Kultúra napi tárlatvezetés a Tornyai-múzeumban

A Tornyai János Múzeumban 9 teremben közel 180 grafika, festmény mutatja be Kondor Béla alig több, mint másfél évtizedes életművét. 

 

 
Aggodalomra nincs ok, nem pusztultak el
Aggodalomra nincs ok, nem pusztultak el Több olvasónk kérdezte, mi lehet az oka, hogy Vásárhelyen olyan családi házak kertjében ahol évtizedek óta folyik téli etetés, alig, vagy egyáltalán nem láthatók madarak.