KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kulináris és kulturális ízek fesztiválja
Kulináris és kulturális ízek fesztiválja Megkezdődött a Vásárhelyi Őszi Hetek. A közel 4 hétig tartó, szinte minden műfajt felölelő programsorozat első két napja a kulturára és a kulináris élvezetekre fókuszál. Részletes program!
 
Csapategység a győzelem kulcsa
Csapategység a győzelem kulcsa Két forduló után veretlenül várja a pénteki, MAFC II elleni hazai összecsapást a Vásárhelyi Kosársuli NBI B csoportos kosárlabda csapata.
 
Székfoglaló a BFMK-ban
Székfoglaló a BFMK-ban Már csak október 3-ig látható a Lucien Hervé Kamera Klub és a Szentesi Fotókör közös fotókiállítása.
 
Műtárgyak a pusztában - euromilliókért
Műtárgyak a pusztában - euromilliókért Székkutas és Kakasszék között  a kerékpárút pihenőjében végnapjait éli a nagy csinnadrattával felavatott kilátóval megspékelt játszótér néhány játéka. Képekkel!
 
Múltunk képes krónikája
Múltunk képes krónikája A lokálpatriotizmuson túlmutató album a hazai képzőművészet és hazánk történelmének, néprajzának izgalmas kaleidoszkópja is. Képekkel!   
 
H-Faktor a Fekete Sasban
H-Faktor a Fekete Sasban A három vásárhelyi szakközépiskola vetélkedőjén idén is a zene volt a főszereplő. Idén 26 produkció szereplői léphettek a Fekete Sas világot jelentő deszkáira. Képekkel! 
 
Koncertkülönlegesség az Őszi Tárlat jegyében
Koncertkülönlegesség az Őszi Tárlat jegyében Hegedűs Endre: nagyszerű érzés hogy ismét szeretett szülővárosomban, a nagyra becsült hazai közönségemnek szerezhetek örömet. Képekkel!