KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Négy éve hunyt el Herczeg Mihály
Négy éve hunyt el Herczeg Mihály Négy éve 2011. augusztus 31-én a Szent István Templomban búcsúztatták, hamvait a templom urnakápolnájában helyezték örök nyugalomra. Írása önmagáról.
 
Több Magyarországnyi szemét úszik
Több Magyarországnyi szemét úszik Iszonyú mennyiségű szemét úszik a világ tengerein. A NASA bóják segítségével követi és mutatja meg a tengerek felszínén lebegő szemét útvonalát. Videó!
 
Beindult a hétvégi láz a SZIN 5. napján
Beindult a hétvégi láz a SZIN 5. napján Csak egy példa: fellépett a Majka & Curtis formáció, akikről már a mostani, első SZIN-es fellépésükön kiderült, hogy túlnőtték a Live Aréna koncertsátrát.
 
Ezüstérem az Európa-bajnokságon
Ezüstérem az Európa-bajnokságon A hódmezővásárhelyi Makán Doroti a kick-boksz utánpótlás egyik legeredményesebb  hazai sportolója. A magyar válogatott tagjaként Spanyolországban is dobogóra állhatott.
 
Tervezhető uniós pénzek
Tervezhető uniós pénzek A program 1300 milliárd forintját lefedő 83 pályázat első kiírásai szeptemberben megjelennek. Ezekre jelentkezni csak a megjelenéstől számított 30 nap után lehet. 
 
Már mindennaposak a kommandós akciók a sztrádán
Már mindennaposak a kommandós akciók a sztrádán A Parndorf mellett megtalált hűtőkamionban megfulladt 71 menekült tragédiája az embercsempészeket legkevésbé sem érdekli. A Rendőrség naponta kapcsol le járműveket. Videóval!
 
Kerékpárút a Maros folyó felett
Kerékpárút a Maros folyó felett Közel 2,2 kilométer hosszúságú kerékpárút épült a Csongrád megyei Kiszombor és Makó között. Augusztus 28-án adták át.