KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Pikali Gerdának csak a hússal van baja
Pikali Gerdának csak a hússal van baja Kétgyermekes anyukaként a természetességre és a kényelemre voksol. A legszívesebben farmerban és pólóban intézi napi teendőit, és őrizve fittségét, ahova teheti, gyalog jár.
 
Megvan az útravaló
Megvan az útravaló A hódmezővásárhelyi elkerülő út építése mellett megújul a Szeged és Algyő négysávos is.
 
Foltonfoltok
Foltonfoltok A tizenöt-húsz klubtag legalább tízszerese jött el szeptember 20-án délelőtt Mártélyra ahol a Tulipán Foltmozaik Klub rendezte évenkénti kerítés tárlatát. Képekkel!
 
Fotóklub a fókuszban
Fotóklub a fókuszban Rögtön az első klubnapon megduplázódhatott a Lucien Hervé Kamera Klub tagjainak a száma. Szombaton már kisebb szakmai foglalkozássá vált a tagjelöltek fotóinak értékelése.
 
Húszéves a Belvárosi Olvasókör
Húszéves a Belvárosi Olvasókör Az 1994-ben alakult hódmezővásárhelyi civil szervezet, mára mintegy 230 fősre duzzadt.
 
Lelke legyen bekötve az élet kötelékébe
Lelke legyen bekötve az élet kötelékébe Dömötör Mihály közel negyven fotójából Béth Hácháim – Az élők háza címmel szeptember 19-én délután nyílt kiállítás a hódmezővásárhelyi Zsinagógában.
 
Csökkennek a gyógyszerárak októbertől
Csökkennek a gyógyszerárak októbertől Több száz, elsősorban a népbetegségek kezelésére szolgáló készítmény ára csökken, átlagosan 10 százalékkal. Gyógyszerlistával!