KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen is kikaptak a szegedi vizilabdázók
Vásárhelyen is kikaptak a szegedi vizilabdázók A Szeged férfi vízilabdacsapata harmadik alkalommal kerülhetett volna be európai kupafináléba, de öt góllal alulmaradt az olasz Brescia együttesével szemben.
 
Marhák vesztek a tűzben Mártélyon
Marhák vesztek a tűzben Mártélyon A kora délutáni órában a Táncsics utca mellett kigyulladt egy szarvasmarha istálló. A tanyasi területen lévő telepen a tűz az istálló tetőszerkezetén gyorsan terjedt.
 
Állati zenék a BFMK-ban
Állati zenék a BFMK-ban A családok legifjabb tagjai egy-egy szórakoztató, a szülőkkel közösen eltöltött szombat délutánon bepillantást nyerhetnek a zene és a színház világába. 
 
Szerelmes földrajz - Szülővárosom Hódmezővásárhely
Szerelmes földrajz - Szülővárosom Hódmezővásárhely Február 13-án 15 órától kerül a Duna Televízió adásába a Szerelmes földrajz című magyar ismeretterjesztő filmsorozat Hódmezővásárhelyt bemutató része. 
 
Vásárhelyi segítséggel kerítés épülhet a román határon is
Vásárhelyi segítséggel kerítés épülhet a román határon is

Nem kizárt , hogy hamarosan a Vásárhelytől légvonalban alig 30 kilométerre lévő magyar-román határon is elkezdődhetnek a kerítésépítési munkálatok.

 
A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes miénk
A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes miénk A címbeli Kazinczy Ferenc idézet lehet a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola róla elnevezett 'Szép magyar beszéd' verseny örök mottója. Eredményekkel!
 
Csalók ellen emeltek vádat Vásárhelyen
Csalók ellen emeltek vádat Vásárhelyen Egy nem mindennapi bűncselekmény elkövetői ellen emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség. Vádlott egy többszörösen visszaeső vásárhelyi és hét társa.