KözéletA Hód Úszó SE aranyoskái

2012. február 20., hétfő
 
A Hód Úszó SE aranyoskái

Ők harmincan vannak. Lehetne persze becézni az ezüst-, és a bronzérmeseket is, mert ők pedig harmincketten vannak. Vagyis a vásárhelyiek taroltak a hétvégén.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely sikersportja egyértelműen az úszás. Évtizedek óta nagyszerű eredmények szegélyezik a város úszósportjának útját. A Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig egyértelműen a fiatal úszógeneráció fellegvára lett. Valószínű ez a tudat, na és persze a jó felkészülés eredményeként a Hód Úszó Sportegyesület az idei hagyományos Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyén a 25 induló csapat közül összesítésben az első helyen végzett. Második a Szegedi Úszó Egylet, míg harmadik a Kőbánya Sport Club lett.

A február 18-19-én, szombaton és vasárnap zajlott rendezvényre 300-nál több versenyző nevezett. Több mint 900 rajt volt 9 korosztályra bontva.  Az idei versenyre a nagy havazás miatt, több ország csapata lemondta a részvételt. Így idén csak Románia két városából, Temesvárból és Pitestiből érkeztek úszók. Ez utóbbi város csapata egyébként az összes helyezéseik alapján a negyedik lett.

A Hód Úszó SE 56 versenyzővel vett részt és a kétnapos viadal végén 30 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel öregbítették Hódmezővásárhely úszósportjának hírnevét.

 
 
VH információ
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Emlékezés egy elfeledett vásárhelyi tenorra
Emlékezés egy elfeledett vásárhelyi tenorra Hangjára nem emlékszünk, hiszen alig maradt fenn felvétele. Szegeden százszor lépett fel, Budapesten 30 szerepben, 30 premieren, több mint 450 előadásban énekelt.
 
A román forradalom vásárhelyi áldozata
A román forradalom vásárhelyi áldozata December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt.
 
Fogágybetegség és cukorbetegség – derüljön ki végre az igazság!
Fogágybetegség és cukorbetegség – derüljön ki végre az igazság! Csak nagyon kevesen tudják, hogy a cukorbetegség és a fogágybetegség előfordulása és kezelése szorosan összefügg. Hazánkban félmillió embert érinthet.
 
Zárva vannak a vásárhelyi múzeumok, kiállítóhelyek
Zárva vannak a vásárhelyi múzeumok, kiállítóhelyek Január 5-ig zárva tart a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és muzeális egységei, az Alföldi Galéria, az Emlékpont, valamint a Zsinagóga és Magyar Tragédia 1944.
 
Makói egyetemisták ösztöndíja
Makói egyetemisták ösztöndíja Makón 203 egyetemista kapta meg a Bursa Hungarica ösztöndíját, Vásárhelyen évek óta nincs lehetőség pályázni.
 
Tündérvilág a kifutón - új utakon Essende
Tündérvilág a kifutón - új utakon Essende A hazai és nemzetközi divat mindig nagy figyelemmel kíséri az őszi Budapest Fashion Weeket, amelyen a hódmezővásárhelyi Ecker Szilvia - Essende új kollekcióját mutatta be. Sok képpel!
 
Felavatták az élményfürdőt
Felavatták az élményfürdőt

Átadták a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítésével kialakított új élményfürdőt vasárnap, a beruházásra félmilliárd forintot fordított az önkormányzat.