SportA harmadik győzelem a tét

2017. november 10., péntek
 
A harmadik győzelem a tét

A Győr lesz a Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a szombat 18:30-kor kezdődő bajnokin a Hódtói Sportcsarnokban. Utasi Gábor fiai szeretnék megszerezni idei harmadik győzelmüket az összecsapáson.

 

 

 

 

Igencsak össze kell kapnia magát a Vásárhelyi Kosársulinak, ha teljesíteni akarja a szezon előtt kitűzött célt, mely szerint a legjobb 8 között végeznének a bajnokságban. Utasi Gábor fiai egyelőre ettől még messze vannak, de szombaton, a 18:30-kor kezdődő bajnokin újabb lépést tehetnek az elit csoport felsőháza felé, ha megverik a Győrt a Hódtói Sportcsarnokban.

A győriek egyelőre pozitív mérleggel állnak a tabella 7. helyén(4-3). Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tartozhatnának a kiírás szűkebb elitjéhez az átalakítás után igencsak erőssé vált 14 csapatos elit B csoportban. Eddig a Nyíregyháza, az Oroszlány és az előző két együttesnél azért néhány árnyalattal gyengébbnek mondható Pécs állta útjukat. Az összecsúszott mezőnyben nem könnyű idegenben diadalmaskodni, ezt mutatta a Baranya megyeiek elleni fiaskó is. A Békés, az MTK, a Honvéd és a Nagykőrös viszont lógó orral hagyta el a pályát a duntántúliak elleni derbit követően. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC keretéből eddig Gáll, Nárai, Ruják és Csaba szerezte a pontok nagy részét, így szombaton is ők vihetik majd a prímet. Már amennyiben a Kosársuli játékosai hagyják nekik.

 

A találkozó előtt a szegedi kosaras dinasztia, a Molnár család legfiatalabb tagjával, a tavasszal a kék-sárgákhoz érkezett Molnár Bencével beszélgettünk.

 

- A tavalyi szezonban csatlakoztál a csapathoz, és már tavasszal is látszott, hogy egyre jobban felveszed a ritmust. Ebben a szezonban pedig a korábbinál is nagyobb szerepet kapsz. Hogyan látod mennyi van még benned, hová tudsz még fejlődni?

- Egy kisebb kihagyás után, a tavalyi szezon második felében jöttem Vásárhelyre, ami jó döntésnek bizonyult. Sok játékost ismertem a keretből, és rögtön kiderült, hogy remek társaságról van szó, így könnyű volt felvenni a ritmust. Az idei szezonra a szakmai stábnak már volt ideje megismerni, tudják, hogy mik az erősségeim, így egyre több bizalmat kapok, amivel igyekszem is élni. Úgy érzem sok van még bennem és a csapatban is. Próbáljuk kihozni magunkból a maximumot az igencsak megerősödött és átalakított bajnokságban.

 

- A sportágat olvasni tudók már tavasszal is láthatták, hogy igencsak jó szemed van a pályán, ráadásul elég fürgén mozogsz, de mi az, amin még szeretnél javítani?

- 24 évesen úgy érzem, még a játék minden elemében kell és tudok is fejlődni. Ehhez pedig minden szempontból jó helyen vagyok, mivel akkor tud egy játékos fejlődni, ha lehetőséget kap a pályán, és erre nem is lehet panaszom.

 

- Ebben az idényben a korábbiaknál sokkal erősebb mezőny jött össze, igencsak kiegyenlítettek az erőviszonyok. Egyelőre 2-5-ös mutatóval álltok a tabellán. Mi jelenti a legnagyobb kihívást a csapatnak?

- Igen tavaly sikerült kiharcolnunk, hogy a B csoport kiemelt bajnokságában játszhassunk, így idén jóval erősebb a mezőny. A 2-5-ös mérleg kicsit csalóka lehet, mert nehéz volt a sorsolásunk. Az első négy meccsből hármat idegenben játszottunk, igy nehezen indult a szezon, hazai pályán viszont két győzelem mellett a bajnokesélyes Oroszlányt is megszorongattuk. A legnagyobb kihívás, hogy a hazai formánkat idegenben is át tudjuk menteni es tudjunk vendégként is meccseket nyerni.

 

- A hétvégén a Győr érkezik Vásárhelyre. Hogyan készültök a meccsre?

-A Győr erős csapat, több volt A csoportos játékossal, de hazai pályán leginkább a saját játékunkkal kell törődnünk, keményen es fegyelmezetten akarunk játszani. Természetesen itthon mindenképp nyerni szeretnénk, az előző szezonban a rájátszásban is összekerültünk a Győrrel igy tudjuk ki mire képes náluk. Tapasztalt kulcsembereik vannak, ha őket sikerül megfognunk és a saját játékunkat játszani, az győzelmet érhet szombat este.

 

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Élhető, biztonságos és igazságos ország ígéretével

Élhető, biztonságos és igazságos ország...

Újabb programpontokat ismertetett a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje november 9-én...
Még tizenkét év adósság

Még tizenkét év adósság

Mindszenttel és Székkutassal közösen 2029-ig éves bontásban Hódmezővásárhelynek törleszteni...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.