BulvárA felelős állattartás erősítése

2017. október 14., szombat
 
A felelős állattartás erősítése

Több Csongrád megyei szervezet, köztük a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány is részt vett a Felelős Állattartás Konferencián a fővárosban, október 14-én.

 

 

 

 

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány által szervezett esemény célja az volt, hogy erősítse az összefogást az állatvédők között, valamint hogy felhívja a gazdák figyelmét a felelős állattartás fontosságára.

 

A rendezvényen a többi között szó volt arról, hogy hogyan működik az állatvédelem és az állatmentés nemzetközi szinten. Erről a főtámogató svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz elnöke, Susy Utzinger beszélt. Előadásában azt is kiemelte, hogy hol tart Magyarországon az általuk támogatott ivartalanítási program, amelyhez több hazai állatvédelmi szervezet is csatlakozott. 

 

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, a konferencia jó lehetőséget adott arra is, hogy a résztvevők elsajátíthassanak olyan alapismereteket, mint hogy mit kell tenni akkor, ha balesetben megsérült kutyával találkozunk, milyen elsősegélyben részesíthetjük őket, Hozzátette, nagyon fontos a gyors intézkedés, és ha nem boldogulunk, minél hamarabb kérjünk hozzáértő segítséget, hiszen egy sérült állat például egy úttesten, potenciális veszélyforrást is jelenthet az arra közlekedőknek.

 

Kovács Péter, az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora a konferencia tapasztalatait összegezve kiemelte, a felelős állattartáshoz szorosan hozzátartozik az ivartalanítás is. Mint több előadásban elhangzott, bár rutinműtétről van szó, nagyon sokan félnek elvinni kedvencüket az állatorvoshoz, és még ennél is többen élnek tévhitekben a beavatkozással kapcsolatban. Az ivartalanításnak ugyanis sokkal több a pozitív hatása, a többi között az is, hogy a műtéten átesett kutyák és macskák tovább élhetnek, mint ivaros társaik. De nemcsak emiatt érdemes elvégeztetni az operációt, hanem azért is, mert ezzel csökkenthető a kóbor állatok száma, ami össztársadalmi probléma. Hozzátette, az Országos Állatvédelmi Alapítvány prevenciós programjaiban éppen ezért kiemelt szerepet kap az ivartalanítás fontosságának erősítése.

 

Összességében az is elmondható, hogy az állatvédelemben összefogásra van szükség. A szervezetek között még mindig sok az ellentét, a közös cél eléréséhez azonban együttműködésre van szükség. Emiatt is fontos, hogy rendszeresen tanácskozzanak a szervezetek a problémákról és azok megoldási lehetőségeiről, akár országos, akár területi vagy megyei konferenciák szervezésével. 

 

Olvassa el ezt is!

Sok volt a kimaradt helyzet

Sok volt a kimaradt helyzet

Hiába a vezető gól, hiába a helyzetek sokasága, a Szentlőrinc SE otthonából nem sikerült pontot rabolnia a...
Elkezdődhet a területalapú támogatás előleg kifizetése

Elkezdődhet a területalapú támogatás...

A szeptember 30-i forint-euró árfolyam határozza meg a megkapott összegek nagyságát. A...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!