BulvárA felelős állattartás erősítése

2017. október 14., szombat
 
A felelős állattartás erősítése

Több Csongrád megyei szervezet, köztük a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány is részt vett a Felelős Állattartás Konferencián a fővárosban, október 14-én.

 

 

 

 

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány által szervezett esemény célja az volt, hogy erősítse az összefogást az állatvédők között, valamint hogy felhívja a gazdák figyelmét a felelős állattartás fontosságára.

 

A rendezvényen a többi között szó volt arról, hogy hogyan működik az állatvédelem és az állatmentés nemzetközi szinten. Erről a főtámogató svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz elnöke, Susy Utzinger beszélt. Előadásában azt is kiemelte, hogy hol tart Magyarországon az általuk támogatott ivartalanítási program, amelyhez több hazai állatvédelmi szervezet is csatlakozott. 

 

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, a konferencia jó lehetőséget adott arra is, hogy a résztvevők elsajátíthassanak olyan alapismereteket, mint hogy mit kell tenni akkor, ha balesetben megsérült kutyával találkozunk, milyen elsősegélyben részesíthetjük őket, Hozzátette, nagyon fontos a gyors intézkedés, és ha nem boldogulunk, minél hamarabb kérjünk hozzáértő segítséget, hiszen egy sérült állat például egy úttesten, potenciális veszélyforrást is jelenthet az arra közlekedőknek.

 

Kovács Péter, az Országos Állatvédelmi Alapítvány kurátora a konferencia tapasztalatait összegezve kiemelte, a felelős állattartáshoz szorosan hozzátartozik az ivartalanítás is. Mint több előadásban elhangzott, bár rutinműtétről van szó, nagyon sokan félnek elvinni kedvencüket az állatorvoshoz, és még ennél is többen élnek tévhitekben a beavatkozással kapcsolatban. Az ivartalanításnak ugyanis sokkal több a pozitív hatása, a többi között az is, hogy a műtéten átesett kutyák és macskák tovább élhetnek, mint ivaros társaik. De nemcsak emiatt érdemes elvégeztetni az operációt, hanem azért is, mert ezzel csökkenthető a kóbor állatok száma, ami össztársadalmi probléma. Hozzátette, az Országos Állatvédelmi Alapítvány prevenciós programjaiban éppen ezért kiemelt szerepet kap az ivartalanítás fontosságának erősítése.

 

Összességében az is elmondható, hogy az állatvédelemben összefogásra van szükség. A szervezetek között még mindig sok az ellentét, a közös cél eléréséhez azonban együttműködésre van szükség. Emiatt is fontos, hogy rendszeresen tanácskozzanak a szervezetek a problémákról és azok megoldási lehetőségeiről, akár országos, akár területi vagy megyei konferenciák szervezésével. 

 

Olvassa el ezt is!

Sok volt a kimaradt helyzet

Sok volt a kimaradt helyzet

Hiába a vezető gól, hiába a helyzetek sokasága, a Szentlőrinc SE otthonából nem sikerült pontot rabolnia a...
Elkezdődhet a területalapú támogatás előleg kifizetése

Elkezdődhet a területalapú támogatás...

A szeptember 30-i forint-euró árfolyam határozza meg a megkapott összegek nagyságát. A...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban
Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban A magyarországi németek kitelepítésének 72. évfordulóján a Gregus Máté Szakközépiskola végzős diákjainak tartottak rendhagyó történelemórát. Képekkel.
 
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.