Félperces90 éves Süli Józsefné

2019. június 5., szerda
 
90 éves Süli Józsefné

Süli Józsefné 1929. június 4-én született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

 

Süli Józsefné Kopasz Mária Csengelén született. Szegény családban nőtt fel, ketten voltak testvérek. Szülei földműveléssel foglalkoztak, a nyolc osztály elvégzése után ő is a mezőgazdaságban dolgozott.

 

17 évesen férjhez ment, Kömpöcön éltek három évig, ahol házastársával szintén mezőgazdaságban dolgoztak. Húszéves volt, mikor Hódmezővásárhelyre költöztek, a sóshalmi tanyavilágban éltek. Két gyermekük született, négy unokájuk van.

 

Az Apolló Cipőgyárban dolgozott papucskészítőként, férje a Délép-nél dolgozott. Annyira megtetszett a papucskészítés, hogy továbbiakban kisiparosként dolgozott és készítette a fapapucsokat, akkor már házastársával együtt. A szakma elismerte, 30 évig vállalkozóként dolgoztak.

 

Nyugdíjba vonulásuk után otthon a ház körüli munkákban találták meg a mindennapi kikapcsolódásukat. Józsi bácsival 73 éve élnek boldog házasságban. Marika néni nagyon jó egészségnek örvend, nagyon szeret olvasni, érdeklik a természetgyógyászattal kapcsolatos kiadványok.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Irtó nagy irtás lesz

Irtó nagy irtás lesz

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal megrendelte a melegködös szúnyoggyérítést...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.