Félperces56 magyar ifjúságának életérzései az Emlékpontban

2017. október 26., csütörtök
 
56 magyar ifjúságának életérzései az Emlékpontban

Saját 1956-os történetét foglalta kötetbe és magánkiadásban jelentette meg 2016-ban Csizmadia Zoltán és felesége az 56 magyar ifjúsága című könyvet.

 

 

 

A kötetet október 25-én mutatta be a hódmezővásárhelyi Emlékpont. Csizmadia Zoltánnéval a közgyűjtemény történésze, Nagy Gyöngyi beszélgetett.

Budapesten, 1956-ban ismerte meg egymást a két fiatal a fővárosban, Zoltán képzőművész főiskolai hallgató volt, Jolán pedig a Műszaki Egyetem Vegyész Karára járt. A forradalom légköre mindkettőjüket megérintette. A két szerelmes találkozását, az eseményeket, az élményeket magába foglaló könyv író-olvasó találkozóján Csizmadia Zoltánné mesélt azokról a hetekről.

 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen kezdődött a katonanő sportkarrierje

Vásárhelyen kezdődött a katonanő...

Buttás Viktória főtörzsőrmester kiváló sporteredményeinek köszönhetően elismerést vehetett át...
Használt sínek a tram trainhez

Használt sínek a tram trainhez

A felszedett, úgynevezett vissznyereményi sínek alkalmasak arra, hogy rajtuk 100 kilométeres sebességgel haladjanak a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!