Kultúra, oktatás100 éve született Szabó Magda

2017. október 2., hétfő
 
100 éve született Szabó Magda

 „Vásárhely nemcsak nekem adott otthont egy időre: családi fészeknek számított …. Magam mindig szeretettel gondolok vissza  a Református Leánygimnáziumra, amelynek tanára voltam: barátok és emberhez, tájhoz egyaránt kapcsolódó emlékek biztosítják, hogy a várost nem fogom elfelejteni - írta 1981-ben Szabó Magda írónő.

 

 

 

 

 

Természetesen sem a város, sem az iskola nem felejti el Szabó Magdát, sőt éppen emiatt egy kicsit magáénak is érzi az írónőt.

 

Ezeket a kölcsönös kötődéseket mutatja be a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület október 12-én csütörtökön 17 órától a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében az „Idéző” irodalomtörténeti sorozat keretében.

 

Életét és munkásságát bemutató műsort Czeglédi Ernő állította össze. Közreműködnek: Bajnócziné Rácz Éva, Hegyiné Csernus Judit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek, élmények I.

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek,...

Új sorozatunkban, olyan élménybeszámolókat olvashatnak, amelyekben olvasóink turisztikai ötleteket, praktikus...
 Az I. világháború és a hátország mindennapjainak valósága

Az I. világháború és a hátország...

Hódmezővásárhelyen vasárnap megnyílt az I. világháború korát bemutató...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.