Kultúra, oktatás100 éve született Szabó Magda

2017. október 2., hétfő
 
100 éve született Szabó Magda

 „Vásárhely nemcsak nekem adott otthont egy időre: családi fészeknek számított …. Magam mindig szeretettel gondolok vissza  a Református Leánygimnáziumra, amelynek tanára voltam: barátok és emberhez, tájhoz egyaránt kapcsolódó emlékek biztosítják, hogy a várost nem fogom elfelejteni - írta 1981-ben Szabó Magda írónő.

 

 

 

 

 

Természetesen sem a város, sem az iskola nem felejti el Szabó Magdát, sőt éppen emiatt egy kicsit magáénak is érzi az írónőt.

 

Ezeket a kölcsönös kötődéseket mutatja be a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület október 12-én csütörtökön 17 órától a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében az „Idéző” irodalomtörténeti sorozat keretében.

 

Életét és munkásságát bemutató műsort Czeglédi Ernő állította össze. Közreműködnek: Bajnócziné Rácz Éva, Hegyiné Csernus Judit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek, élmények I.

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek,...

Új sorozatunkban, olyan élménybeszámolókat olvashatnak, amelyekben olvasóink turisztikai ötleteket, praktikus...
 Az I. világháború és a hátország mindennapjainak valósága

Az I. világháború és a hátország...

Hódmezővásárhelyen vasárnap megnyílt az I. világháború korát bemutató...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Profitmilliárdok jó hátszél segítségével
Profitmilliárdok jó hátszél segítségével Egy hódmezővásárhelyi cég érte el a megyében a legnagyobb árbevételt. Ez talán csak a gazdasági életben járatosaknak nem meglepő.
 
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél

Nagyszabású erdősítés kezdődött a Mártélyi Holtág területén és környékén. Több tízezer facsemete ültetését kezdték meg a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói.

 
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak.
 
A szent pirítós készítő
A szent pirítós készítő Ütős ajándék az idei karácsonyfa alá. Kétszeresen is hasznos ajándék, mert amikor a Jézus képpel kiugrik a pirítós, rögtön meg lehet neki köszönni a napi betevőt, a forgalmazó cég reklámja szerint.
 
Ismét akcióban a Klímanócskák
Ismét akcióban a Klímanócskák Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke. Képekkel!
 
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyáját kereste fel. Képekkel! 

 

 
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti Kormányhivatal épületébe költözik a Földhivatali és a Foglalkoztatási Osztály.