Kultúra, oktatás100 éve született Szabó Magda

2017. október 2., hétfő
 
100 éve született Szabó Magda

 „Vásárhely nemcsak nekem adott otthont egy időre: családi fészeknek számított …. Magam mindig szeretettel gondolok vissza  a Református Leánygimnáziumra, amelynek tanára voltam: barátok és emberhez, tájhoz egyaránt kapcsolódó emlékek biztosítják, hogy a várost nem fogom elfelejteni - írta 1981-ben Szabó Magda írónő.

 

 

 

 

 

Természetesen sem a város, sem az iskola nem felejti el Szabó Magdát, sőt éppen emiatt egy kicsit magáénak is érzi az írónőt.

 

Ezeket a kölcsönös kötődéseket mutatja be a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület október 12-én csütörtökön 17 órától a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében az „Idéző” irodalomtörténeti sorozat keretében.

 

Életét és munkásságát bemutató műsort Czeglédi Ernő állította össze. Közreműködnek: Bajnócziné Rácz Éva, Hegyiné Csernus Judit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek, élmények I.

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek,...

Új sorozatunkban, olyan élménybeszámolókat olvashatnak, amelyekben olvasóink turisztikai ötleteket, praktikus...
 Az I. világháború és a hátország mindennapjainak valósága

Az I. világháború és a hátország...

Hódmezővásárhelyen vasárnap megnyílt az I. világháború korát bemutató...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.