Kultúra, oktatás100 éve született Szabó Magda

2017. október 2., hétfő
 
100 éve született Szabó Magda

 „Vásárhely nemcsak nekem adott otthont egy időre: családi fészeknek számított …. Magam mindig szeretettel gondolok vissza  a Református Leánygimnáziumra, amelynek tanára voltam: barátok és emberhez, tájhoz egyaránt kapcsolódó emlékek biztosítják, hogy a várost nem fogom elfelejteni - írta 1981-ben Szabó Magda írónő.

 

 

 

 

 

Természetesen sem a város, sem az iskola nem felejti el Szabó Magdát, sőt éppen emiatt egy kicsit magáénak is érzi az írónőt.

 

Ezeket a kölcsönös kötődéseket mutatja be a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület október 12-én csütörtökön 17 órától a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében az „Idéző” irodalomtörténeti sorozat keretében.

 

Életét és munkásságát bemutató műsort Czeglédi Ernő állította össze. Közreműködnek: Bajnócziné Rácz Éva, Hegyiné Csernus Judit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek, élmények I.

Chioggia a Kis-Velence - Utazási ötletek,...

Új sorozatunkban, olyan élménybeszámolókat olvashatnak, amelyekben olvasóink turisztikai ötleteket, praktikus...
 Az I. világháború és a hátország mindennapjainak valósága

Az I. világháború és a hátország...

Hódmezővásárhelyen vasárnap megnyílt az I. világháború korát bemutató...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.